Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

ICO har varnat föräldrar att säkra deras sakernas Internet enheter, inklusive webbkameror och babyvakter.

Brittiska föräldrar har inte lärt sig sin läxa från upptäckten två år sedan av en rysk webbplats som erbjuds länkar till oprioriterade babyvakter, enligt den brittiska sekretess vakthund.

Detta har föranlett Information Commissioner kansli (ICO) att förnya sin väckarklocka från 2014 till föräldrar över säkerheten för barnvakter. Två år efter upptäckten av den ryska webbplatsen, säger ICO föräldrar fortfarande inte har ändrat sitt beteende, och det uppmanar dem att ta ansvar för säkerheten i sina enheter.

Sakernas Internet kommer att medföra många fördelar, men det är också att skapa en säkerhetsmässig mardröm för som få är beredda.

“Sakernas Internet produkter såsom babyvakter, musiksystem och foto eller dokument lagring, som kan nås på nätet, finns det risk för att avslöja dina personuppgifter till andra människor,” det varnade.

“Brist på säkerhet när det gäller sakernas enheter kan innebära att en sökmotor används av brottslingar för att lokalisera känsliga enheter och sedan få tillgång till dem eller andra i hemnätverket.”

“Allmänheten måste agera för att skydda sig själva och sina familjer när man använder dessa enheter,” ICO gruppchef för teknik Simon Rice skrev denna vecka.

“Om de inte kunde hitta sin personliga filer lättillgängligt med populära sökmotorer, casual surfar eller mer bestämda angripare. Om du inte skulle lämna ditt hus olåst sedan se till att din digitala hemmet är lika säker.”

Inga stjärnor på sakernas Internet säkerhet, den första stora sakernas Internet säkerhetsöverträdelser är precis runt hörnet, varför sakernas Internet är nästa mål för Ransomware

Säkerhet forskare har visat vid ett flertal tillfällen att sårbarheter kan utnyttjas för att ge obehörig åtkomst till barnvakter. Och det har varit någon brist på incidenter där föräldrar har upptäckt främmande att prata med sina barn genom barnvakter under natten.

I juni New York konsumentfrågor vakthund varnade också föräldrar att säkra sina barnvakter.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

“Videomonitorer är avsedda att ge föräldrar sinnesfrid när de är borta från sina barn, men verkligheten är ganska skrämmande – om de inte är säkra, kan de ger enkel åtkomst för rovdjur att titta på och även tala med våra barn,” nämnda DCA kommissionär Julie Menin.

För att undvika denna situation, ICO: s Rice rådde föräldrar att korrekt forskning säkerheten av en produkt innan du köper den, bland annat kontrollera om produkten kan uppdateras efter köp. Han påminde också konsumenterna att ändra standardinställningarna på sina routrar, hålla utkik efter kända säkerhetsproblem i produkter, och inte rusa igenom installationsprocessen när du installerar en ny enhet i hemmet, och att använda tvåfaktorsautentisering.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Sakernas Internet säkerhet

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer