Realtid sedan ’69: en bank banbrytande lösning finner slutligen sin problem

Nästa månad ASB bank, Nya Zeeland dotterbolag australiska jätte Commonwealth Bank of Australia (CBA), kommer att avslöja nya, tät integration med moln bokföringsprogram leverantör Xero.

Applikationer skrivna för Xero kommer att kunna utföra Internetbank direkt inifrån appen, via API: er, utan att behöva besöka banken portal.

När aktiverad kommer de, till exempel, kunna betala räkningar direkt inifrån tredje part apps och godkänna dessa, eftersom ASB: s privatkunder redan gör, genom att ange en behörighetskod de får via SMS.

ASB: s chef för kommersiella och landsbygdens bank, Steve Jurkovich, berättade website.com att ASB gick realtid mycket tidigt 1969.

Bankens vd på 1990-talet, framtida CBA chef Ralph Norris, var också en visionär på mobil teknik. Jurkovich ihåg när han först gick banken 1997, Norris plockade upp en mobiltelefon och sade: “Dessa saker är bara ett kreditkort med en antenn”.

“Det var en lång tid innan folk började att tänka så,” sade Jurkovich.

Det var också en lång tid innan ASB överordnade tog steget. CBA har investerat $ 1,3 miljarder komma igång på realtidsbank med SAP, ett projekt som enligt uppgift har engagerade 1500 personer heltid under sex år.

CBA vd Ian Narev beskrivna konkurrerande bankernas realtid kapacitet som “window dressing”, en vy upprepades av Jurkovich som beskrev snabb satsvis bearbetning som “spoofing” the real thing.

Narev lagt CBA hade också att svara på hot från icke-traditionella konkurrenter som Apple, PayPal och Google.

“Vi hade ett svar efter ett problem. Realtid på Internet är grundstandarden “Jurkovich berättade deltagare vid förra veckans Xero partnerkonferens.

Det var efter Xero vd Rod Drury levererade några “hem sanningar” till ASB ledningsgrupp, jämför dem med skivbolagen för tio år sedan, att bankens tänkande om kunder förändrats.

“Vad har det blivit riktigt uppenbart är att det sätt vi tänker om kunden är ganska trasig”, sa han.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

“Bankerna tillbringar mycket tid att tänka på sina kunder, men kunderna inte tillbringar mycket tid att tänka på sina banker.”

Bankerna måste göra det så enkelt som möjligt för kunderna att handla genom den kanal de gynnar. De måste leverera anrikat funktionalitet.

Med företag nu aktiverat på mobila plattformar, är ca integration nyckeln till att skifta från en övervakningsbaserad metod för en framåtblickande ett, sade Jurkovich.

Och det betyder inte att tvinga användare att använda ASB egna bank program, utan att låta dem handla inifrån appar som tillhandahålls av lik av sitt affärssystem och finansiella programvaruleverantörer.

Det i sin tur kräver bankerna att göra det enkelt för sina kunders affärspartners, Jurkovich berättade en publik av Xero redovisningspartner. Revisorer vill ha meningsfulla, framåtblickande samtal med sina kunder snarare än att engagera dem en gång om året på skatt tid.

“Vi måste komma bort från den bakre sikt och möjliggöra samtal om framtiden”, sade han.

Xero, till exempel, har samarbetat med jordbruksprogramvaruföretag Tänkte att utveckla en molnbaserad tjänst för att hantera sina gårdar på nätet, kommer att inledas i mitten av året. Det kommer att innehålla funktioner såsom boskap rapportering samt redovisning.

Jurkovich sade att det var “massiv” upp möjligt i landsbygdsnärings.

“Banktransaktioner matas automatiskt in på ditt Xero konto” Jurkovich sade: “Vi måste se till att det bara fungerar och fungerar enkelt.”

ASB har också gjort det mer flexibilitet om när flöden börjar tillåta historisk information som skall ingå.

Detsamma gäller realtid flera valutor kapacitet och interaktioner såsom låneansökningar. Jurkovich den mobila utvecklingen har gått så snabbt under de senaste 18 månaderna motsvarar 14 års internetbank på skrivbordet.

“Detta är en verklig konkurrensfördel för oss och för kunderna”, sade han Xerocon.

Kunderna kan få tillgång till bank helst på vilken enhet som helst och även på App av sitt val.

Och alla immateriella rättigheter matas tillbaka över Tasman, sade ASB verkställande chef för teknik och innovation Russell Jones.

Eftersom ASB och CBA har olika kundprofiler de tenderar att prioritera utvecklingen för olika plattformar. Som ASB kunder tenderar att vara mindre företag, utvecklar för den lik av Xero först följt av MYOB och andra.

CBA, omvänt, kommer att utvecklas först för system som SAP och arbeta ned, utfodring att utvecklingen tillbaka till sina dotterbolag.

Jurkovich sade i de närmaste månaderna ASB möjliggör realtid integrerade samtal om utlåning och kunna ge realtid svar, potentiellt eliminera pappersarbete och fyra till sex veckor väntetider.

Och det är alla baserade på en underliggande investering byggs och förbättrats under 45 år.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar