rättighetsinnehavare vill ha tillgång till webbplatsen blockerar vara billigare

rättighetsinnehavare ska kunna ta de mer prisvärda väg att få internetleverantörer att blockera webbplatser via Federal Circuit Court, snarare än den federala domstolen har den australiensiska upphovsrättsrådet hävdade.

Rådet verkställande direktör Fiona Phillips gjorde förslaget i en av de första synpunkter som publicerats från den parlamentariska utredning av lagstiftningen. Räkningen som det står skulle tillåta rättighetsinnehavarna att få ett domstolsbeslut för att blockera webbplatser som finns utomlands som är främst för att upphovsrättsintrång.

Detta skulle innebära att torrent webbplatser som The Pirate Bay skulle blockeras enligt lagstiftningen.

Den australiska Upphovsrättsrådet hävdade att endast tillåta den federala domstolen att pröva fall, vilket resulterar i tusentals dollar i ansökningsavgifter skulle avskräcka innehavare många rättigheter från att gå till domstol för att få platser blockeras.

“Vi är oroliga för att begränsa behörigheten till den federala domstolen i Australien kan påverka förmågan hos enskilda upphovsmän att få tillgång till denna lösning, och kan annars påverka kostnadseffektiviteten av systemet”, säger Phillips.

En studie har funnit att tre strejker politik inte fungera, även om konsumenterna överskattar vilka kanaler övervakas för piratkopiering.

Med tanke på att webbplatser måste vara för “primära syftet” online intrång i upphovsrätten, sade rådet detta skulle kunna vara en “tröskel så hög att regimen praktiskt ogenomförbart”.

Denna uppfattning delades av Village Roadshow co-CEO Graham Burke, som sade att piratkopiering webbplatser “drivs av kriminella gäng” som är beroende av reklam på sina webbplatser.

“De är iglar som lever utanför stulen produkt. Dessutom, piratsajter är en sleazy område som våra barn går till, och de säljer hard-core pornografi och bedrägerier som partypiller och steroider”, sade han.

Burke sade biografer i lokala städer skulle stängas om piratkopiering inte stoppas.

Om produkten blir stulen, blir det ingen lönsamhet, och inte bara kommer det att finnas massiva förluster av arbetstillfällen, men utan tvekan den själ samhällen slocknar.

Village är också enligt uppgift i en tvist, blockerar öppnandet av en oberoende biograf i Geelong West.

Den Communications Alliance, som representerar de flesta av den australiensiska ISP industrin, sade att lagstiftningen behöver definiera hur webbplatser ska blockeras, antingen på DNS-nivå, URL eller IP-adress. Internetleverantörerna vill också kontroller som skall genomföras innan webbplatser blockeras, för att säkerställa att legitima webbplatser inte är blockerade av misstag.

Det bör också finnas en landningssida för webbplatser blockeras för att förklara varför de har blockerats, sade Comms Alliance.

Internetleverantörer ska erbjudas ersättning från att bli stämd av webbplatsägare, och framför allt bör ha sina kostnader som täcks av rättighetshavare, uppgav Comms Alliance.

Men Burke jämfört Internetleverantörer affärsmodell till en fabrik, och föreslog att Internetleverantörer kan bära kostnaderna för att genomföra inte bara den plats blockerande lagstiftning, men även upphovsrätt koden.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

“Village anser att Internetleverantörer etablerat ett stort företag, men som en fabrik spiller avloppsvatten i en flod, är oavsiktlig följd av sin verksamhet piratkopiering, med sina graverande effekt på vårt folk, vår kultur och ekonomi”, sade han.

Sajten blockering motsatte av Electronic Frontier Foundation (EFF), som sade i sin inlaga att filtrera innehåll “riskerar att bli över omfattande eller under omfattande (ofta båda på en gång)”.

varnade EFF att eftersom lagstiftningen definierar webbplatser som ska blockeras att “underlätta intrång i upphovsrätten”, kan detta leda till operatörer av virtuella privata nätverk (VPN) tjänster såsom Häv-Us eller Getflix, som ger olika sätt runt geoblocks på tjänster som Hulu, Netflix och HBO nu, blockeras.

“VPN-tjänster själva är typiskt allmänt ändamål Internettjänster som kan användas för många andra lagliga syften, och det verkar orimligt att tillåta dessa lagliga tjänster som ska blockeras enbart på grund av det sätt som de marknadsförs”, konstaterade EFF.

Australian Communications Consumer Action Network (ACCAN) sade att tvetydighet över lagligheten i VPN-tjänster bör behandlas i lagstiftningen.

Många australiensiska konsumenter redan använder virtuella privata nätverk för att få tillgång till innehåll som är geoblocked i Australien, men det finns mycket tvetydighet kring lagligheten av dessa “, säger ACCAN VD Teresa Corbin.” Bill är en möjlighet att klargöra statusen för VPN så att dessa tjänster är själva inte är föremål för blockering, vilket begränsar konsumenternas tillgång till betald utomlands innehåll.

Kommissionen för mänskliga rättigheter Tim Wilson uppgav att han tror att stoppa intrång i upphovsrätten är främja mänskliga rättigheter.

Äganderätt är mänskliga rättigheter.

Han tillade dock att regeringen bör införa en “fair use” undantag i lagen om upphovsrätt för att säkerställa innehåll som skulle komma under ett undantag rättvis användning i andra länder än Australien länder skulle inte blockeras enligt australisk upphovsrätten.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga