Qualcomm säljer Vuforia AR verksamhet till PTC för $ 65.000.000

Sakernas Internet programvara maker PTC sa att det har kommit överens om att förvärva Vuforia verksamheten från Qualcomm Anslutna upplevelser, ett dotterbolag till Qualcomm, för $ 65 miljoner dollar.

Ibland är det mest genomgripande lösning är att ändra hela problemet.

Vuforia är en fem-årig Mobile Vision plattform för augmented reality (AR), en teknik som används oftast i detaljhandeln applikationer för att smälter verkliga och datorgenererat material.

PTC planerar att koppla Vuforia med IoT och analysplattformar. Det slutliga målet verkar centrum kring skapa en konvergerad teknologi arbetsplats plattform som kranar i både AR och IoT.

Till exempel, säger PTC plattformen kommer att inriktas mot att finna “nya sätt att designa produkter för att övervaka och kontrollera produkter, och att ge operatörer och tekniker i lämpliga metoder för användning och service.”

Qualcomm har sagt Vuforia stöds av mer än 175.000 registrerade utvecklare och har drivs över 20.000 apps. Trots detta har bred konsument antagandet av AR varit långsam, och kanske ut lyste av utsikterna för fullt utvecklad virtuell verklighet. Dock kan lanseringen av Microsofts HoloLens småningom bidra till att förändra det.

PTC noteras att förvärvet ingår även Vuforia utvecklar ekosystem och förväntas slutföras i slutet av året.

Mer

Bilder via Qualcomm

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Niantic Labs separerar från Google för att göra det ensam, Microsofts HoloLens stor för företag? Object Theory tänker så, Epson förbereder “instant företag AR” med ny app plattform, Google, Qualcomm obehindrat på $ 542 Magiska Leap finansiering

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk