Promise höll: Apple debuterar Apple Music Beta för Android

Apple iOS är inte den enda mobilspelet i stan för Apple musik längre. Apple på tisdag släppt en betaversion av Apple Musik för Android i Google Play Store.

Den 29 MB nedladdning kräver Android 4.3 eller bättre och är fri att installera. Apple erbjuder fortfarande en 30-dagars gratis testperiod för sin musikstreamingtjänst. Om du vill registrera dig för eller uppgradera till en familj plan, men du kommer inte att hitta det här: Apple säger en iOS eller Mac-dator krävs för att det för närvarande.

När Apple Musik debuterade detta tidigare juni, Apple överraskade många genom att säga att det skulle lägga till Android stöd senare i år.

Det är ett smart drag av två skäl: en, är Apple Music omarbetning av Beats Musik, som tidigare stöddes på på Android och två: Det finns långt fler Android-användare över hela världen än det finns iOS användare. Det ger Apple Music mycket mer utrymme att växa utöver de senaste rapporterade 6,5 miljoner betalande abonnenter

Eftersom Apple Music familj plan är kostnadseffektivt för mig, min fru och två barn, har jag fastnat med tjänsten, betala $ 14,99 per månad för tillgång – både online och offline – till mer än 30 miljoner låtar. Jag byter telefoner och plattformar ofta dock så Android stöd för tjänsten är en bonus.

Efter nedladdning Android-versionen, kunde jag logga in med mitt Apple-ID och omedelbart hade tillgång till alla låtar läggs till min musik. Gränssnittet är mycket Android-liknande när det gäller menyer och sådant, men jag ser det som en positiv eftersom Android-användare är bekanta med den. Allt annat utseende och låter som iOS-versionen.

För sekretess buffs, tog jag en snabb titt på de behörigheter som Apple kräver på Android-enheter för Apple musik och det fanns inga större röda flaggor.

Nödvändiga tillstånd inkluderar möjligheten att läsa telefonstatus och identitet, läsa och ändra innehållet på ett SD-kort, Wi-Fi och mobilt bredbandsnät, parning med Bluetooth-enheter och förhindra telefonen från att sova.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada