PC-industrin såg värsta nedgången i nästan två år under Q2: Gartner

PC-industrin minskar inte exakt nyheter längre, men de senaste siffrorna från Gartner visar vad som ser ut som den värsta nedgången på nästan två år.

Cirka 68,4 miljoner sålda enheter över hela världen under det andra kvartalet 2015, en 9,5 procent nedgång från andra kvartalet 2014, enligt marknadsundersökningsföretaget.

För att uttrycka det rakt på sak, definierade Gartner detta som “den brantaste PC transporten nedgången sedan tredje kvartalet 2013.”

Att nedgången endast förväntas fortsätta, men förhoppningsvis inte så mycket med en beräknad nedgång på 4,4 procent 2015.

Det beror på Garnter analytiker fäst den senaste nedgången till tre orsaker antas vara tillfällig och “inte ändra PC-marknaden struktur.”

Den första – det högre värdet av US dollar – är inte så förvånande med tanke på hur mycket det påverkade tech resultatrapporter under de senaste två kvartalen. Titta på någon från Intel och Oracle till Netflix och Google, var resultaten inte söt eller vad som förväntades.

Den andra två har mycket mer att göra med den största aktören på PC-marknaden: Microsoft.

Mikako Kitagawa, en chefsanalytiker på Gartner, påminde i rapporten att den globala PC-marknaden upplevt “ovanligt positiv skrivbord baserad tillväxt förra året på grund slutet av Windows XP stöd.”

Men det har inte varit några tillväxtfaktorer sedan dess för att förmå en uppdatering eller uppgradera cykel. Som är knuten till den tredje faktorn är Windows 10 lanserades var tänkt för ett tredje kvartal release.

“PC-försäljare och kanalerna försökte rensa inventering så mycket som möjligt innan Windows 10 lanseringen”, konstaterade Kitagawa.

Analytiker konstaterade marknaden bör se igen tillväxt nästa år.

Försäljaren-wise, fortsätter leader se likadana ut med Lenovo och Hewlett-Packard fortsätter att dominera i första och andra, respektive.

Dells direktörer prognos en dyster framtid för PC-industrin, servrar, till datacenter se samma omvälvning som PC-industrin, IDC: PC-marknaden förväntas fortsätta nedgång för andra året i rad, är 5 st leverantörer för många, Vad en Windows 8 U -Sväng kommer att innebära för PC

Men Gartner betonade Lenovo upplevt en årlig leverans nedgång för första gången sedan andra kvartalet 2013, hämmas av problemområden i EMEA, Latinamerika och Japan. HP drabbades också i Europa, Mellanöstern och Afrika kanaler.

Inhemskt, ungefär 15,1 miljoner sålda enheter i USA under Q2, en 5,8 procentig minskning jämfört med samma period föregående år. Om det inte vore för fler mobila formfaktorer frakt Senaste kvartalet antydde Gartner nedgången kunde ha varit mycket värre.

HP fortsätter att leda hemma trots en 10,1 procentig minskning jämfört med samma period föregående år, men analytiker påpekade Dell minska klyftan.

Apple och Asus rundade ut de fem st leverantörer i USA, respektive.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Läs mer

Men av de fem bästa, endast tredje plats Lenovo visade jämfört med samma period år tillväxt med en hastighet på nästan 10 procent.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus