PayPal ännu att ge upp på NFC

Trots hånar användning av nära-Field Communication (NFC) för betalningar tidigare i år, har eBay dotterbolag PayPal inte övergett den teknik, i enlighet med den digitala betalnings företagets chef för PR och kommunikation Adrian Christie.

Under eBay dotterbolagets andra kvartalet finansiella resultat genomgång, eBay vd John Donahoe, som då var PayPals tf VD, sade NFC kommer att “aldrig” vara redo, och inte erbjuda konsumenterna verkligt värde. Istället PayPal övergav sina NFC betalnings experiment, lanserar PayPal Här en butiks moln betalningssystem som endast kräver att användarna att ange en PIN-kod, och rulla ut det till över ett dussin återförsäljare i USA.

Idag har företaget släppt sin PayPal Här API, vilket gör att dess moln betalningssystem som ska integreras i befintliga point-of-sale (POS) terminaler. Kunderna kan checka in på en deltagande butik med hjälp av en smartphone app, och göra betalningar via sina telefoner, förbi behovet av NFC helt och hållet.

Men Christie berättade webbplats idag att trots hoppa förbi NFC med PayPal Här har företaget definitivt inte gett upp på kontaktlös betalning teknik.

Vi ser bara NFC som en modalitet, ett tecken, ett sätt att ansluta till en terminal, men det finns andra sätt att ansluta en terminal och NFC är inte det enda sättet “, sade han.” Jag vet att det finns definitivt en viss oro hos konsumenterna i fråga om tillförlitlighet av NFC och avlyssning, men vi tittar på alla dessa indikatorer, och inte på något sätt är vi dom ut.

Med detta sagt, PayPal också experimentera med olika tekniker, såsom Bluetooth.

Vi redogjorde 2012-2013 som en tid att testa och lära, för att se vad konsumenterna är villiga att göra eller vill göra [med betalningar] “, sade Christie.” Vi gör en hel del forskning om konsumentbeteende, och ibland själva fördelen med att låsa upp vår telefon, gå in på det, och sedan trycka på den på en NFC terminal är mindre än snabbt och enkelt knacka ditt kreditkort.

Ett antal större australiska banker, inklusive, ANZ, och, Westpac är syssla med NFC mobila betalningar med smartphone prövningar.

Efter att ha tillbringat 14 år med inriktning online-betalning är PayPal ramping upp sina insatser i tegel och murbruk återförsäljare. Företaget förstår att e-handel och detaljhandel på nätet i synnerhet upplever en välsignelse, men det tror inte att detta kommer att vara tillräckligt för att döda fysiska butiker.

Om det finns ett budskap som jag vill lämna er med, det är att inte bara fokusera på e-handel “, säger PayPal Australien vd Jeff Clementz.” Även om det fortsätter att växa med 10 procent, eller om den exploderar och växer vid 20 procent per år, det kommer inte att köra traditionella detaljhandeln.

Vi måste vara mer reflekterande om konsumentbeteenden förändras, och att det finns en utsuddning av linjen mellan online och offline.

Med över 4,6 miljoner australiska användare som redan finns på PayPal, hoppas företaget sitt PayPal Här API kommer att expandera över detaljhandeln. Det är redan arbetar med POS terminalleverantörer som Micros, Island Pacific, Kounta och Vend att rulla ut PayPal Här på befintliga terminaler.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Under de närmaste veckorna, återförsäljare och snabbmats såsom Guzman Y Gomez och Sonoma Bakery kommer att aktivera PayPal Här betalningar.

Tidigare i år lanserade PayPal sin PayPal Här dongle, som ansluts till hörlursuttaget på vissa smartphones och surfplattor. Den ansluter dem till ett PayPal app och möjliggör för detaljhandeln och SMB att ta emot kortbetalningar.

Det är fortfarande i sin pilotfas, som nu har stängts av på grund av allmän begäran för donglar. En bredare utbyggnad väntas i början av 2013.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien