OSDL anser öppen källkod slutförvar

Open Source Development Labs, som främjar antagandet av operativsystemet Linux, har avslöjat potentiella planer för ett slutförvar av öppen källkod som kan användas av patentindustrin att minska sannolikheten för original programvara som patenteras.

Stuart Cohen, verkställande direktör av OSDL, berättade webbplats Storbritannien på tisdagen att organisationen överväger arbetar på en öppen källkod databas som kan användas av företag eller patent anställda för att kontrollera om tidigare känd teknik – om en patentansökan innehåller original arbete, eller redan har arbetat på i öppen källkod.

Vi arbetar på saker på det rättsliga området, till exempel, ser vi att utveckla ett förvar där människor kan sätta programvaran – så företagen kan avgöra om programvaran redan har utvecklats “, säger Cohen.

Men campaigners mot mjukvarupatent sade att detta skulle ha liten effekt och inte ta itu med den grundläggande frågan att patent kväva innovation.

Cohen sade OSDL hoppas kunna arbeta med Sourceforge, en webbplats som katalogiserar tusentals öppen källkod, på projekt för att förbättra hur människor kan söka efter program. “Det finns inget enkelt sätt att söka efter specifika program nuförtiden. Vi hoppas att göra detta projekt i samarbete med Source.”

Cohen sade att det finns inga tidsgränser som ännu för detta projekt. Open Source Technology Group, som äger Source var inte omedelbart tillgängliga för kommentar.

Cohen sade OSDL är inte mot mjukvarupatent och inte oroad över risken för patent krig – möjligheten att patenträttegångar skulle kunna eskalera, och driv små och open-source projekt ur existens.

Jag tror att det finns en plats för patent – för att skydda innovation “, säger Cohen.” Jag tror inte att patent kommer att kväva innovation.

Florian Mueller, en mjukvaruutvecklare och grundare av en anti-patent webbplats, sade OSDL plan skulle ha en begränsad effekt.

Det skulle ha en mindre positiv effekt, men är långt ifrån att lösa det verkliga problemet. “Sade Mueller.

Han sade att förvaret är osannolikt att stoppa stora företag från ansökan om mjukvarupatent, eftersom de vanligtvis har patentombud internt så det kräver lite tid och ansträngning för att lämna in en patentansökan, även om det finns en möjlighet att det kan stängas.

Det är viktigt att mjukvarupatent elimineras helt och hållet, som upphovsrätten är en bättre mekanism för att skydda innovation, enligt Mueller.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Vilka företag patent är ett tekniskt problem inte en lösning “, sade Mueller.” Efter några dagars arbete utarbetar en mjukvaruarkitektur du kan få ett patent, medan det skulle ta månader av utveckling för att skapa kod som du kan upphovsrätten.

Mueller förklarade att patent inom mjukvarubranschen är annorlunda än dem inom läkemedelsindustrin, där patentskriften för ett läkemedel kan ges till ett kemiföretag som sedan kan omedelbart börja tillverka läkemedlet.

Även om du har en 30-sida mjukvarupatent dokument som beskriver arkitekturen, kommer det fortfarande att ta dig månader, om inte år, att skriva koden, “sade Mueller.

Mueller påpekade att IBM, en av de viktigaste grundarna av OSDL är innerligt pro-patent.

Ingen ska luras om det faktum att IBM är en hård kärna pro-patent företag. Det är pro-patent, det lobbygrupper de europeiska regeringarna för patent, men å andra sidan det vill vara på god fot med öppen källkod och politiker.

En anti-patent webbplats har publicerat information om vad den påstår är IBM lobbying europeiska regeringar, som kan hittas här.

En talesman för IBM sade företaget tror på patent som är en modell för att skydda immateriella rättigheter, men har en strategi för att inte tillämpa patent mot Linux eller öppen källkod. Talesmannen var inte kommentera IBM lobbying de europeiska regeringarna, även om IBM är medlem i en europeisk IKT branschorganisationen (EICTA), en organisation som är lobbying EU att koppla av lagen om patent.

EU överväger för närvarande en förändring i patent EU: s direktiv Software som skulle tillåta den utbredda patentering av programvara i Europa. Politiker, företag och programvaruutvecklare har kritiserat denna förändring.

Förra veckan webbplatsen Förenade kungariket rapporterade att de fyra största politiska partierna i Tyskland stöder kampen mot europeiska mjukvarupatent och att brittiska företag och programvaruutvecklare avluftning sin ilska mot mjukvarupatent på en ny webbplats som har inrättats av Stiftelsen för en fri informationsinfrastruktur.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig