Orange halvor strypt hastigheter för mobilanvändare i Spanien

Spaniens tredje och fjärde största mobiloperatörer kommer att lansera fjärde generationens tjänster inom några dagar efter varandra

Flytten påverkar alla kunder på Canguro 35, 45 och 50, Ballena 35, Ballena 23 Delfín 25 Delfín 16, kommer delfin 12 och ARDILLA 7 tariffer och träder i kraft den 1 december. Pre-pay kunder påverkas inte av förändringarna. Orange sade att flytta är att säkerställa dess nätverk förblir användbar för de kunder som inte har överskridit sin data ersättning.

De som gör vana att se sina mobila Internetanslutningar strypt till 64Kbps som visserligen långsam, menade e-post, bör surfning och alla viktiga sociala program som Twitter och Facebook fortfarande fungerar. Halvera denna hastighet till 32kbps, som Orange gör, kommer att göra ännu grundläggande surfning svårare.

I ett uttalande som skickas till webbplatsen, Orange sa att det infört åtgärden att bevara bandbredd för kunder som fortfarande är i sin data ersättning.

“Orange har infört denna åtgärd för att undvika nätverk mättnad, reservera bandbredd för att upprätthålla anslutningshastigheter för kunder som inte har överskridit sin gräns”, en orange talesman sade.

Orange är inte den enda spanska operatören för att strypa hastigheten. Rival Movistar skär mobila hastigheter för att bara 8kbps gång en data ersättning överskrids på en månatlig kontrakt, skär Vodafone hastigheter till 64 Kbps och Yoigo behåller sina hastigheter på högst 128 Kbps.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vodafone, O2, T-Mobile och Orange vinna EU tummen upp för mobil plånbok systemet, Holding för en Hiro: Orange debuterar två egna varumärken Androids för Europa, Orange, Samsung laget upp för att göra tabletter i företaget lättare att svälja

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vidare läsning