Oracles Hurd håller hov: En läsa mellan raderna

Oracle rör sig ganska aggressivt för att redogöra för sin strategi på sin Open World powwow i ett drag som innebär en övergång från tidigare år.

I ett nötskal, är Oracle pracka dess röda stack av hårdvara och mjukvara, vilket är inget nytt, men också notera dess innovations kotletter samt forskning och utveckling utgifter. Det positionering är grunden för Oracle moln och stora uppgifter platser.

Att upprepa denna strategi, Oracle vd Mark Hurd höll en relativt sällsynt presskonferens.

Också, Oracles Hurd beskriver “holistisk strategi: Kommer CIO bita?

Här är vad Hurd hade att säga och min läsning på hans kommentarer

Min ta: Oracle hävdar att dess blandade moln strategi med standardkonfigurationer är en stor sak. Det är för företaget kunden. Verkligheten är företag kommer att ha offentliga, privata och på premissen applikationer. Om Oracle kan göra att växla mellan dessa leveransmodeller sömlöst kommer att ha en stark affärs tech fall.

Min ta: Hurd har ett fall även här baserat på prestandavinster och Oracle arbetsbelastning. Den hotande oro integrerade system kommer att låsa in och om du vill Oracles hårdvara när du spendera massor på sin mjukvara.

Min ta: Oracle har en trevlig FoU fallet med förvärv som ett komplement.

Min ta: Verkligheten av stora uppgifter är att data forskarna vill hålla allt. Dessa människor är informations pack råttor. Problemet är att IT-avdelningar har lagringskostnader. Välkommen till den stora uppgifter dragkamp. Om Hurd argument att Oracle kan skriva lagringsekonomi pinnar det kommer att bli intressanta möjligheter framöver.

Min ta: Oracle använder dessa moln kundreferenser för att visa den har kotletterna till arkitekt sin egen tjänst.

Min ta: Titta på den här BRIC prat går tätt framåt. BRIC har dämpats för många teknikföretag och det kommer att bli intressant att se om investeringen fortsätter när tillväxten saktar.

Min ta: Oracle kommer att ha den bästa hårdvaran och integrerat system stack eftersom kunderna kan vara orolig för inlåsning.

Grundbulten i Oracles moln strategi kretsar kring privata moln arkitektur och gör att du kan ändra dig, sade Hurd. Om en kund har säkerhetsfrågor, kör Oracles molnarkitektur bakom brandväggen. “Du kan blanda och matcha moln”, säger Hurd.

Min ta: Oracle har spenderat för mycket tid att prata 100x prestandavinster, men chefer behöver veta avkastningen. Denna meddelande switch kan återspegla att sorernas raden av produkter behöver mer kvantifiering för att driva försäljningstillväxten.

Min ta: Molnet svit vs. SaaS armén är viktigt argument. Just nu kan kunderna vara försiktig med ett moln svit med Oracle. Tiden får utvisa om verkligheten och företags huvudvärk ändra den ekvationen.

Mer från Open World

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Kärn byggblock — program och databas — för Engineered Systems är starka och som spelar in sorernas lineup avkastning.

Hurd, som övervakade HP: s FoU glida under sin tid där, tillbringade mycket tid åt att tala om Oracles sund FoU-utgifter. “Mer forskning och utveckling utgifter innebär inte nödvändigtvis mer innovation. Om man tittar på avkastningen av FoU här ser du otrolig avkastning”, sade Hurd.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Hurd gör förvaringsväska för Oracle och stora data via i-minne och komprimering. Big uppgifter innebär exploderande lagringskostnader med ostrukturerade och strukturerade data. “10s om inte 100-tals miljoner dollar spenderas för att hysa dessa data”, sade Hurd. Med andra ord, kommer Oracle att touting dess komprimeringsalgoritmer. Hurd distanserade sitt kompressions samtal från teknik som deduplicering.

Salesforce är en stor kund hos oss och en konkurrent. Vi kommer att använda våra delar på App lagret för att differentiera, “sade Hurd, som noterade Oracle är ryggraden i molnleverantörer.

Oracle inriktning tillväxtmarknader och Brasilien, Ryssland, Indien och Kina, sade Hurd. Europa också blir måltavla. “BRIC-länderna är viktiga tillväxtområden för oss”, sade Hurd. “Vi är stora investeringar i dessa marknader.” Oracle kommer också att inleda Open World Kina. “Det är en större ekosystem när du tittar runt om i världen”, sade Hurd.

Kommer människor att köpa Oracles hårdvarustacken och hur kommer partners att påverkas? Hurd sagt mycket av Oracle hårdvara är baserad på Intel och det kommer att fortsätta att bygga vidare på bästa komponenterna. “En del av marknaden kommer att köpa bäst i rasen. Vi måste vara bäst på varje del av stapeln. Vi kommer att tävla och vinna. Det kommer att finnas en marknad för det,” sade Hurd.

Hurd sade affärsnyttan är nyckeln till prestandavinster i integrerade system eftersom den totala datacenter blir mer effektiv.

Hurd distanserat Oracle från moln konkurrens. “Salesforce gör en process: Den fokuserar på försäljning automatisering, det är vad de gör”, säger Hurd. “Vi har aviserat en komplett uppsättning.” Hurd argument är att företagen inte kommer att snickra ihop 100 SaaS och molnleverantörer eftersom styrningen blir alltför svårt och stänga en fjärdedel kommer att skada.

Ellison sätter siktet på en all-Oracle moln, Oracle debuterar MySQL 5.6 RC vid konstituerande MySQL Connect, Ellison keynote vid styrman: det handlar om hastighet och kostnad, Oracle utökar molntjänster, presenterar världens “första” multi-tenant databas, Oracle lanserar offentliga moln partnerprogram; Gör hårdvara materia i molnet? Oracle hoppas så

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september