Oracle vill miljarder från Google över Android: Och bara kan få det

Den pågående volley av stämningsansökan mellan Oracle och Google fortsätter och det är klart att mjukvarujättens vill miljarder dollar i Android skador. När du undersöka några av de rörliga delarna Oracle ser ut som det bara kan få vad den vill.

Google tidigare i veckan i en domstol dokument slet Oracles expertvittne och hävdade att företaget inte skulle få en bit av Android-relaterade annonsintäkter. Oracle sköt tillbaka med en annan ansökan säger att Google redacting för mycket i ett försök att förvränga situationen. Den viktigaste faktorn i Oracles senaste ansökan är att Google försökte dölja “hänvisningar till det faktum att Oracle skadeståndstalan i detta fall är i miljarder dollar.”

Oavsett fördelarna med Oracles stämning mot Google är det svårt att inte lägga märke till att sökanden har vissa viktiga fördelar. Med tanke på att Google har en pågående intäkter finns det mycket som står på spel i denna kommande rättegången för att avgöra om Android bryter Java patent. I slutändan kan Oracles $ 1,3 miljarder skadestånd SAP ser ut kundens förändring.

Bland Oracles viktiga fördelar, patent. JMP Securities analytiker Patrick Walravens noteras att Oracle “bär en stor pinne i patenttvister.” Varför? Oracle har en ton av patent — många förvärvats genom Sun förvärvet. Walravens skrev

Vi bedömer att Oracle har över 20.000 patent. En översyn av patentverkets databas visar att Oracle är förvärvaren för över 12.000 patent i sitt eget namn, tillsammans med över 7000 för Sun Microsystems och över 1000 för sina olika förvärv (inklusive People, Siebel och Agile, bland andra). I jämförelse, är Google innehavaren endast 689 patent.

Att Google nackdel är anledningen till att företaget försöker köpa Nortels patentportfölj.

Den juridiska team. Oracle använder David Boies av Boies, Schiller & Flexner LLP. Det är den juridiska team som vann Oracle $ 1,3 miljarder SAP. Oracles andra advokatbyrå i Oracle vs Google fall Morrison & Foerster, som har Michael Jacobs som bly advokat. Jacobs hjälpte Apple besegra en patentintrång rättegång i sammandrag dom.

Oracle är inte skrämmas. En lång tid tech watcher sade i går att “Oracle tror att det kan stämma alla sina konkurrens i glömska.” Med tanke på SAP vinna, det är bara logiskt att Oracle skulle fortsätta att köra en vinnande spel.

Avkastningen på investeringen motiv. När Oracle köpte Sun Microsystems, Java var en av kronjuvelerna — trots att programmet var aldrig riktigt penning. Vid den tiden, Oracles förvärv av Sun Java såg ut som det var mer en fråga om att styra sin egen programvara öde. Oracles middleware är till stor del Java-baserade. Men låt oss säga att Oracle får en trevlig runda tal i skadestånd från Google som $ 2 miljarder kronor och sedan löpande betalningar för Android-enheter. Oracle betalade $ 5,6 miljarder Sun netto likvida medel och skulder. Enkelt uttryckt, om detta Android rättegång studsar Oracles sätt företaget kan ta igen hälften av utlägg för Sun förvärvet.

Man skulle kunna tro att Google och dess nästan obegränsade resurser skulle vinna de flesta stämningar. Skillnaden den här gången är Google står inför en lika välbärgade fiende med en bit av en attityd.

: Google panorerar Oracle skador argument: Java fragmenterades i god tid före Android

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Oracle vill stor nedskärning av Android skador som Googles IP huvudvärk blir värre, Oracle vs Google över Java: Android stämningar kan börja stapla upp

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Oracle säger Google direkt kopierade Java-kod: Här är line-by-line jämförelse, Google: Vi har inte inkräktar på Java, blev Oracles rökning kod riggade

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien