Oracle VD Ellison: Fusion program kommer att ge oss kanten på moln publiken

Oracles kvartalet dominerades av prat om Exadata och hårdvara, men det fanns några tecken på att VD Larry Ellison var beredd att placera sina Fusion applikationer som ett alternativ till on-demand konkurrenter som Salesforce.com och arbetsdag.

Nu Oracles definition av molnet skiljer sig från Software as a Service tävling. Ellison talar i termer av både offentliga och privata moln. Oracles Cloud Office insats saknar en offentlig version.

Detta moln debatt — bäst illustreras av den pågående skämten mellan Ellison och Salesforce.com vd Marc Benioff — är sannolikt att öka. SaaS killarna kommer att tala om den verkliga molnet. Ellison kommer att prata servrar som molnet.

Var kommer Oracles Fusion program passa in? Fusion appar, som anländer i början av 2011, kommer att placeras både moln och på plats applikationer. Genom att erbjuda båda är Ellison hoppas att kringgå SaaS rivaler.

Här är vad Ellison sade

Nästa kalenderår, kommer vi att tala en hel del om Fusion hur vi har denna nya generation av ansökningar från det sätt som körs på premissen och i molnet, i det offentliga molnet, samt privata moln på premiss, offentliga moln. Ingen har denna. Jag menar, SAP Business ByDesign körs bara i molnet. SAP: s traditionella program körs bara på premissen. Fusion driver båda ställena. Du bestämmer var du vill sätta detta. Du kan inte göra det med Salesforce.com. Du kan inte göra det med Arbetsdag. Många av dessa killar. Så vi har fått detta helt nya, mycket moderna java baserad svit av applikationer som kallas fusion som körs i molnet, går på premissen. Det kommer att dramatiskt förstärka andra läge mot våra molnbaserade konkurrenter som Salesforce och arbetsdag och våra traditionella konkurrent, SAP. Så vi tror att du bara ser början av oss vinner andel i applikationer. Det kommer att verkligen ta fart nästa år.

Den stora frågan är om kunderna kommer att se på plats och molndistributionsalternativ som en stor vinst. Om de gör det, kommer Oracle har Fusion väl positionerat. Men det finns så många detaljer saknas om kod baser, affärsmodeller och om Oracle kommer verkligen kannibalisera sina på premissen versioner. Under tiden vi väntar på information om hur moln och på plats Fusion program kommer att arbeta tillsammans och hosting detaljerna.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Oracle touts starkt andra kvartal, Exadata rörledning, Salesforces Benioff: “moln är inte i en låda, Salesforce.com s Benioff unplugged: Supervendors suger, Oracle, Zuckerberg som Gates, orakel: Hälften av kunderna kommer att uppgradera till Fusion program under fem år; Oracle lanserar SPARC-baserade Exalogic uppdaterar Solaris, Oracle lanserar officiellt sina Fusion appar kommer kunderna bita, Oracle lanserar Cloud Office, ögon Google, Microsoft, Rimini Street: En liten, men hotar fisk till Oracle, SAP, Arbetsdag stora bilden: vara i stånd att dra Oracle kunder under 2012, Oracle tag sida

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar