Oracle stämmer SAP, hävdar “corporate stöld i stor skala”

Kriget mellan Oracle och SAP är på väg att gå bortom företagsapplikationer till rättssalen.

Oracle sade på onsdagen att det har stämt SAP “om företagens stöld i stor skala” söker dolda skador. Oracle hävdar också att stölden låg till grund för SAP: s “Safe Passage” program, som syftar till att locka Oracle kunder att byta till SAP. SAP kommer inte kommentera förrän det har granskat klagomål.

Vi har just fått kännedom om rättegången, och har tagit del av Oracle pressmeddelande, “sade en SAP-talesman.” Vi är fortfarande att granska ärendet, och, tills vi har en chans att studera anklagelserna, är standard SAP kommer att följa policy att inte kommentera pågående rättsprocess.

Enligt klagomålet upptäckte Oracle i november “tunga nedladdning aktivitet på Oracles kundsupport webbplats för Peoplesoft och JD Edwards produkter. Sajten innehåller information om programmet och programuppdateringar, plåster och instruktioner. Oracle, men hävdar att programvara och teknisk support material som har begränsad nedladdnings rättigheter, laddades ner en masse från en IP-adress med ursprung i Bryan, Texas, hem för SAP: s Tomorrownow (SAP TN) dotterbolag som erbjuder stöd till Peoplesoft och JD Edwards kunder.

“Oracles serverloggar har spelat in åtkomst via samma IP-adress av datorer märkta med SAP identifierare som använder SAP IP-adresser”, säger Oracle, som noterade att kunderna inte delta i nedladdning. Stämningen är bara den senaste volley i ett pågående krig mellan SAP och Oracle.

De båda parterna tar allt stötar vid varandra. Och kampen har alltmer blivit en av samla stöd och underhållsavgifter från teknik köpare. Faktum är att SAP köpte Tomorrownow 2005 delvis som ett sätt att övertyga Oracle kunder att byta till SAP,. I klagomålet sade Oracle

Oracle söker “för att stoppa SAP: s illegala intrång och stöld, för att förhindra SAP använda materialen har illegalt förvärvade att konkurrera med Oracle och till skadestånd och advokatkostnader.”

Oracle hävdar att SAP använde företagets supportdokument för att underskrida i ett försök att vinna kunder. Oracle hävdar att det såg en spik i nedladdningar i november och december 2006 som SAP anställda hämtade information,. Från klagomål

De tekniker som påstås distribueras av SAP: s morgon Nu enhet var också i detalj.

Den röda tråden i dessa intrång enligt Oracle: Alla konton nås var om Oracle kunder som blev eller var på väg att bli SAP Tomorrownow kunder.

Oracle fortsätter att dokumentera kriget mellan databasen och applikationer jätte och SAP för kunderna. De kundkonton påstås nås läsas som en som är vem av corporate America.

Oracle har avslöjat olicensierade nedladdningar kopplade till SAP TN på uppdrag av ett stort antal kunder, inklusive, utan begränsning, Abbott Laboratories, Abitibi-Consolidated, Inc., Bear, Stearns & Co, Berri Limited, gräns Foods, Caterpillar Elphinstone, Distribution & Auto Service, Fuelserv Limited, Grupo Costamex, Helzberg diamanter, HerbertWaldman, Honeywell International, Interbrew UK, Laird Plastics, Merck & Co., Metro Machine Corp., lådor Kern Systems, Inc., National Manufacturing, NGC Management Limited, OCE Technologies, BV, Ronis , SA, Smithfield Foods, SPX Corporation, Stora Enso, Texas Association of skolstyrelser, VSM Group AB, och Yazaki Nordamerika.

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Om denna process går till rättegång, kommer det att bli intressant för en annan anledning: Uppgifter om mördande karaktär av företagets affärsapplikationer, prissättning, kund vittnesmål och industrispionage prejudikat kommer sannolikt att dyka upp.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget