Oracle Openworld: Att få ner till affärer

På Oracle Openworld, företags ordförandena Charles Phillips och Safra Catz startade dagens händelser med ett anförande som fick ända ner till företag om, ja, att göra affärer.

I de inledande minuterna av grundtonen, de två tog lite tid att reflektera över vad företaget har gjort under det senaste året eller så, tar tid att lyfta fram framsteg inom teknik som har rullats ut inte bara på grund av bolagets investerings i innovation men också på grund av bolagets investeringar under åren i företag som har en banbrytande teknik som skulle kunna öka Oracles utbud.

Varför spelar det för roll? Phillips var uppriktig om det. Titta på de företag som Oracle har förvärvat – People, Seibel och så vidare. Deras teknik har integrerats i bolagets portfölj av erbjudanden, inte skrotas. Om någon har frågor om vad som kommer att hända med Sun och MySQL, Phillips sade bolagets meriter skulle visa sig att Oracle tar de företag som förvärvar och gör dem starkare.

Nej, Phillips och Catz kom inte ut svänga på IBM vägen Larry Ellison gjorde i går kväll. Men visste Catz ta en stund för att markera de gamla sätten teknik köpa med hjälp av analogi för att köpa en bil. I tidigare modeller, köpte företag sin teknik i bit-måltid – en bit av hårdvara här, ett program där. Men den största utmaningen var att sätta ihop allt på plats. Om du har köpt en bil som detta, sade hon, skulle du behöva ta in svetsare och mekaniker och andra att ta alla bitar att bygga bilen. Och tänk hur frustrerande det skulle vara när bilen är äntligen redo att slå den öppna vägen, bara för att upptäcka att en patch eller uppdatering nu krävs.

Med detta sagt, vill Oracle att vara företaget att skicka dig allt du behöver, redo att gå, så du behöver inte ta itu med integration på plats.

Grundtonen själv var mindre om politik och konkurrens inom den tekniska branschen – kampen med IBM, samgåendet med solen och så vidare. Istället Phillips och Catz välkomnade folk till scenen för att visa verkliga affärsscenarier. Det verkar nästan dumt att hantera ett projekt utan att ha tillgång till budgetarna för de projekt eller hantera lager utan realtid tillgång till försäljningsanalys.

Det är verkligen budskapet på Oracle Openworld i år – att göra affärer på ett nytt sätt. Ekonomin har utlöst förändringar bland företag från över många olika branscher – oavsett om det är kapitalinvesteringar eller beslut att lägga ut stöd och service. Med mer än 1.900 pedagogiska sessioner över fem spår, deltagarna här verkar vara redo att lära sig – och sina företag, som har skickat dem till San Francisco för att delta i showen – måste vara redo att ta nästa steg i den ekonomiska återhämtningen, samt .

Oracle Openworld är alltid en stor händelse – men under de senaste månaderna, har närvaro vid teknik mässor hålls vid San Franciscos Moscone Center varit betydligt mindre. Resebudgetar hade skurits ner, utbildningsbudgetar hade skurits ner och folk som tidigare kanske deltog några av dessa visar har överlämnats rosa slips.

Men Oracle Openworld verkar vara en levande show. (Kan det vara en stark indikator på tech ekonomins hälsa för 2010?) Konferensen har tagit över de tre hallarna på San Franciscos Moscone Center (norr, söder och väst) och Howard Street – en stor centrum huvudgata som delar nord och syd hallar – är stängd för trafik för veckan för att rymma conference.The staden har bokat mer än 81.000 rum, sade företaget. Och gångtrafik runt Moscone Manhattan-stil tung.

Föreställ dig hur galet det skulle vara om staden hade att välkomna andra 180.000 personer förväntas att checka ut delar av showen via Internet denna vecka.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion