Optus Parti att ge M2M, IoT verktyg och tjänster

Optus Parti har aviserat en del med företag 2SG Parti att ge sakernas Internet (IoT), maskin-till-maskin (M2M), och GPS-tillämpningar och tjänster på grossist återförsäljare marknaden.

2SG, som räkningar sig som en “stor grossist av ledande GPS och maskin-till-maskin-kommunikation spårningsteknik och hårdvara”, ger fordon, tillgång och personliga GPS-spårning över transport, hälsa, gruvdrift, och säkerhetsindustrin.

Inom ramen för partnerskapet kommer de båda företagen att integrera 3G och 4G hårdvara till en programvara för övervakning paket för att spåra och transporttillämpningar.

“M2M är en växande marknad, och denna nya relation skapar en spännande möjlighet för återförsäljare att delta i marknaden”, säger John Castro, chef för marknadsföring och strategi vid Optus Parti.

Optus är glada att få arbeta med 2SG eftersom M2M marknaden utgör en sådan fantastisk tillväxtmöjlighet för oss. M2M är fortfarande i sin linda i Australien, och är fortfarande närvarande under betjänas av grossister-aktiverade tjänsteleverantörer.

2SG Partihandel vd Mark Shield sade M2M marknaden “snabbt växande … vägen för framtiden”.

Tidigare i veckan, förutspådde teknologiindustrin analysföretaget Telsyte att M2M kommer att bli den stora trenden för mobil uppkoppling mot 5G och 2020.

Enligt Telsyte kommer de viktigaste drivkrafterna för mobil tillväxt under de kommande fyra åren vara för M2M applikationer och “sekundära” enheter, som mobiltelefonmarknaden är redan vid mättnad.

Det förutspådde också att eftersom M2M tjänster har lägre genomsnittlig intäkt per användare (ARPU), teleoperatörer – särskilt Telstra – kunde börja förlora intäkter mot 2020.

“Detta kan påverka lönsamheten för bärare”, säger Telsyte.

Telstra är särskilt utsatta, eftersom det har upplevt några av de lägsta netto SIO [tjänster i drift] tillägg från mobiltelefoner någonsin under sex månader [s] till december 2015 och cirka 71 procent av sina nya tjänster kom från lägre ARPU M2M-anslutningar.

Medan Telsyte uppskattar Telstra kommer att behålla en tätposition i M2M marknaden, andra tjänsteleverantörer kommer sannolikt att attackera sina telefoner marknadsandel aggressivt.

M2M tjänster fortfarande bara står för 5 procent av de totala intäkterna mobila tjänster, men enligt Telsyte analytiker för mobila tjänster Alvin Lee.

Som en förberedelse för den föränderliga mobila landskapet, har Telstra beskrivs planer i det förflutna för att främja innovation och producerar framsteg inom teknik genom att investera i M2M och IoT-teknik.

“Den exponentiella tillväxten i data drivs av en massiv övergång till mobil och sakernas Internet med möjlighet att lagra och komma åt dessa data i molnet i realtid och datorkraft med avancerade algoritmer och maskininlärning – dessa faktorer tillsammans tillhandahåller förmågan att lösa nästan obegränsade problem “, Telstra vd Andrew Penn sade i november förra året.

Vodafone Australien har också drivit M2M som ett svar för jordbrukare, med VD Inaki Berroeta säger i februari att jordbrukssektorns potential bör utnyttjas genom reformer telekommunikation.

“Jordbruket är ett av de områden där maskin-till-maskin-teknik kan göra de största skillnaderna, men förändringar behövs för att säkerställa jordbrukare inte miste om möjligheten att dra nytta av tekniska framsteg,” Berroeta sade tidigare i år.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

M2M kan aktivera bönder att arbeta smartare och snabbare, såsom fjärrövervaka och justera markfukthalter, eller få live uppdateringar från hagen på sina tabletter.

I december, Vodafone meddelade också ett samarbete med National Farmers ‘Federation (NFF) för att bidra till att utveckla en online-plattform för jordbrukare som en del av ett försök att “digitalt omvandla” jordbruksindustrin.

De tre initiativ kommer att se inrättandet av en onlineplattform som ska användas av jordbrukare, bildandet av en jordbruksstart inkubator som heter Sprout, och grundandet av den digitala jordbruks tjänsten.

Online-plattformen, som utvecklats mellan NFF och Vodafone erbjuder lantbrukare, jordbruksnäringen tjänster och konsumenter med en källa för nyheter, marknadsinformation, väder uppdateringar, bloggar, kommentarer, en plattform för kampanjer och policyutveckling, samt information om bästa förvaltningspraxis.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk