Ofcom upphovsrätt tillslag kod är en “några veckor bort

Ofcom ligger nära publicera den slutliga versionen av en kod som styr hur upphovsrättsinnehavarna och Internetleverantörer kommer att identifiera misstänkta fildelare.

I sitt tal vid en konferens på torsdag om parlamentet och internet, regulatorn vd, Ed Richards, sade Ofcom hade “tydliga uppgifter” i formulera koden, som ett resultat av den digitala ekonomin lagen. Men också varnade han att system för tillsyn som beskrivs i koden skulle behöva åtföljas av livskraftiga sätt för människor att få tillgång till musik och video lagligt, om olaglig fildelning ska bekämpas framgångsrikt.

Vi räknar med att publicera en kod i detta område under de närmaste veckorna “, sade Richards.” Det kommer att handla om verkställighet, om att införa de åtgärder som lagen anger. Vi kommer att göra det och se hur det utvecklar sig under de närmaste månaderna.

Men det är också den punkt där den andra delen av historien måste berättas – [om] legitima erbjudanden och kommersiella satser som sitter parallellt med kontrollen av efterlevnaden, att [låta folk ladda ner innehåll] på ett ärligt och lagligt sätt. Om man är där och den andra är inte, skulle det ta en mycket stor optimist att tro att vi kan komma till rätt plats “, tillade Richards.

Koden kommer att byggas på ett förslag som Ofcom publicerade i slutet av maj. Ett samråd om förslaget därefter ägde rum, men Ofcom skulle inte avslöja på webbplatsen Storbritannien på torsdag hur svaren på detta samråd kan ha verk förändringar mellan förslaget och den slutliga koden.

Utkastet till koden fastställt “inledande skyldigheter” som skulle ställas på ISP med 400.000 eller fler kunder till följd av den digitala ekonomin lagen. Berörda Internetleverantörer måste underrätta kunder vars IP-adresser har identifierats av rättighetsinnehavare som används för olaglig fildelning.

Om tre överträdelser på en IP-adress skulle ske inom ett år, skulle ISP sedan måste inkludera att kunden på ett avidentifierade förteckning som ska ges till någon rättighetsinnehavare som hade gjort en av de relevanta krav överträdelse. Rättighetshavaren kan då få en domstol för att få abonnenten identifieras och straffas.

Koden omfattar inte de verkliga påföljder, som enligt villkoren i lagen kan teoretiskt sträcker sig till avstängning av kontot. Den sidan av verkställighetsförfarandet måste åtgärdas av företaget sekreterare efter ett års intervall för att se om anmälningar processen ensam skär ner på intrång med minst 70 procent.

Men som Richards och själva handlingen har påpekat, nya konsument erbjudanden är också ses som avgörande för att skära ner på olaglig fildelning. Några har föreslagit att Internetleverantörer kan erbjuda fast avgift musiktjänster abonnemang, till exempel. Men alla försök att genomföra detta har kommit till ingenting, delvis på grund av tvister om ekonomisk ersättning, och dels för att det är svårt att fastställa en tjänst som täcker alla de stora skivbolagen.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden