Oculus Rift börjar skeppas till kunder, vilket VR till massorna

Oculus Rift virtuell verklighet headset börjar leverera till kunder, VD Brendan Iribe twittrade tidigare i veckan, säger leveranserna ska börja anländer på kundernas trösklar på måndag 28 mars.

Headsetet sjöfarten år i vardande, som börjar med en kicken kampanj 2012. Oculus stals upp genom Facebook och nu föra virtuell verklighet till massorna.

Vi måste ta itu med de potentiella farorna med utbredd virtual reality-teknik innan det är för sent.

Under helgen, Oculus VR grundare Palmer Luckey levererade en Oculus Rift till den första personen att förbeställa enheten Ross Martin. Luckey reste till Alaska för att göra leveransen.

Den första omgången av förbeställningar i februari ingår “Oculus Ready” PC buntar från Dell, Asus och Alienware, som börjar på $ 1500. Om du inte kunde komma in på den första rundan, säger Oculus du måste vänta till juli för att beställa headsetet.

Även med förväntan, RW Baird analytiker Colin Sebastian (via Venture) tror att det kommer att ta tid för Oculus försäljningen att plocka upp.

Vi delar en del av optimism för branschen som en av de få växande sektorerna i media och underhållning “, skrev han i en not till investerare.” Men våra kortsiktiga förväntningar på VR är mer ansträngd. Vi förväntar oss att Oculus att sälja 500.000 till 1 miljon enheter i år. Det är mot konsensus förväntningar på en till två miljoner.

Oculus VR slår konkurrenten HTC till marknaden. HTC Vive, som öppnade förbeställningar i februari, fartyg i april. Det kräver en high-end PC som Oculus VR.

Mark Zuckerberg, vd för Facebook, ser virtuell verklighet som nästa stora sak – naturligtvis varför de köpte Oculus.

“VR är nästa plattform, där vem som helst kan uppleva och dela vad de vill. VR kommer att bli den mest sociala plattform” Zuckerberg sa på Mobile World Congress i februari.

Facebook har skapat en social VR team och leds av två chefer från videospelsbranschen, Daniel James och Mike Booth, som båda har bakgrund i att skapa 3D-multiplayer upplevelser, enligt Financial Times.

Zuckerberg meddelade också att mer än 200 spel och program finns nu tillgängliga för plattformen i Oculus butiken, och användare har redan sett mer än en miljon timmar video i Samsungs Gear VR. Dessutom har användarna laddat 20.000 filmer i 360 graders format till Facebook, efter det läggs funktionen i 2015.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Artificiell intelligens;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, innovation,? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning, stora datamängder,? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb; artificiell intelligens, IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

Oculus Rift VR