Obamacare kan innebära boom i biz för indiska outsourcing

Den nya försäkring av USA: s president Barack Obama kallade Obamacare, eller formellt patienten skydd och prisvärd hand lagen, sparkar i denna månad, markera en stor utveckling och goda nyheter för, outsourcing företag, över hela Indien som hanterar kundvård för försäkringsbolagen. Det betyder förvisso stor tillströmning av affärer för alla BPOs och KPOs från Indien.

Med denna nyhet en hel del kunder i Amerika som vill klarhet på deras hälsa täckning, berättigande, kostnader och övergripande frågor kvardröjande i sitt sinne kommer att förlita sig på BPOs och outsourcing företag i Indien hanterar sådana frågor.

Denna betydande moderniseras inbringar ytterligare 30 miljoner till sjukförsäkringskonsolen och en hel del av indiska IT-företag som Infosys, Wipro, HCL Technologies, hoppas att rikta fler affärer och ser fram emot att bygga starkare teknik för att stödja denna ramp upp .

Från och med nu den amerikanska regeringen har tilldelat en US $ 28 miljoner en ettårskontrakt till Vangent, en General Dynamics företag, för att hjälpa konsumentfrågor. Naturligtvis är det troligt att indiska BPOs kunde få ytterligare affärer också.

Enligt US Department of Health and Human Services, kommer callcenter får 42 miljoner samtal om den federala marknaden i år. I genomsnitt per dag blir det cirka 200.000 samtal, 2.400 brev och 740 e-postmeddelanden, och 500 Web chattar värd.

Sandeep Aggarwal, Chief Marketing Officer på Serco, sade i en Economic Times artikel: “US hälso- och sjukvårdsreformen kommer att innebära steg företag eftersom konsumenterna kommer att vilja veta hur de påverkas Det är fortfarande tidigt men, industrin väntar och tittar på..” De framhöll också att den indiska BPO industrin omsatte US $ 18 miljarder det senaste räkenskapsåret, med amerikanska kunder bidrar med mer än hälften av verksamheten.

Artikeln citerade också insikter från Jennifer Mazzucca, en senior analytiker på Gartner som uppgav att den federala regeringen stimulans ledd av president Obamas patienten skydd och prisvärd hand lagen (Obamacare) körde en hel del tillväxt på marknaden.

“Vi räknar med en kraftig tillväxt i näringslivet till konsumenttjänster som erbjuder möjligheter för IKT (informations- och kommunikationsteknik) företag som betalarorganisationer arbetar för att hålla jämna steg med de tekniska krav som drivs av vårdreformen”, sade hon.

Enligt Mazzuca kommer indiska outsourcing företag ser tillväxt, Obamacare, sparkar i och amerikanska sjukvårdsmarknaden väntas växa med 6,05 procent till US $ 17,9 miljarder kronor 2013. BPOs kommer att ha en tillväxt på 9,8% och förväntad marknadsstorlek på US $ 1,66 miljarder euro kommer betyder mest mängden tillväxt under 2013.

En intressant prejudikat som nämndes också där och jag kunde gå i god för det att ha arbetat i kreditkorts kollektioner för amerikanska banker för en BPO ett decennium sedan. Jag minns att när den amerikanska regeringen ändrat sin Fair Credit Reporting Act över ett decennium sedan för att ge kunderna möjlighet att få en gratis kreditupplysning årligen från myndigheterna, hade det en uppsjö av samtal till indiska BPOs och företag sett tillväxt för att ta itu med högre samtal volymer.

Amerikanska försäkringsbolag har börjat arbeta ut detaljer att hantera de högre volymerna samtals enligt IT rådgivningsfirma ISG. “Många betalare planerar för den förväntade ökningen i kundförfrågningar genom upprampning personal augmentation insatser och ge skriptbaserad utbildning så att agenter kan svara på specifika frågor”, enligt Al Denis, chef på ISG, som skrev i en blogg på företagets hemsida. Han tillade också att företagen också bör använda Analytics för att förstå kundernas frågor och formulera starkare handlingsplaner.

De flesta BPOs i Indien som hanterar försäkringskunder redan har en robust teknik stöd och en stark träningsprocessen med tanke på den stora karaktären av arbetet i hanteringen försäkring kundvård. Med tanke på denna utveckling, skulle innebära en hel del affärer och tillväxt i alla segment inom BPO företag i Indien.

Väl trots osäkerheten om USA sjukvården lagen är ett hinder för försäkringsbolag från att göra de investeringar för att hantera denna arbetsbörda. Trots att vård lag som antagits i 2010, flera försök av republikanska partiet upphäva lagen och en högsta domstol utfrågning om lagligheten förde en osäkerhet när det gäller det faktiska genomförandet. Vi får vänta och se om detta går och hur snart denna utveckling ske.

Amerika offline: kongressen bluescreens hela Gov’t, Dag 1 i US Gov’t avstängning: Healthcare.gov sjuka, jordad NASA, Facebook: 17m användare genererade 45M inlägg om gov’t avstängning redan, Is kongressen katastrofalt sönder, eller är det att göra exakt vad den var avsedd att göra?

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Mer webbplatsen täckning av USA: s regering avstängning