Nyare upphör operationer

Omkring 40 anställda fick brev på onsdag anger, företaget skulle söka konkursskydd i avvaktan på godkännande vid en; stämma den 8 januari, noterade också att alla utom en, handfull anställda avslutades effektivt fredag. Dessutom, bokstaven angivna anställda skulle få tillträde till byggnader genom nästa, vecka för att rensa ut personliga tillhörigheter samt få två veckor, avgångsvederlag plus sjukförsäkring till slutet av, januari.

Brevet inte förklara orsakerna bakom permanent stängning, av verksamheten.

Detta är en sorglig dag för företaget och dess anställda “, säger Roger, Kasten, tidigare Nyare vicepresident.” Detta är något som detta, företaget har kämpat för att förhindra händer under en lång, tid.

Källor rapporterar Nyare har varit i informella diskussioner för ett antal, veckor nu med ett antal andra tredjeparts uppgradera tillverkare, ett försök att sälja bolaget. Baserat på beslutet att upphöra, verksamheten, källor säger att de antar en del avslutades aldrig.

Nyare finanschef Dennis Huffman sade den 6 december den, företaget var inte nära konkurs trots rykten om motsatsen, och; gick vidare med planerna på att debut nya produkter på i januari, Macworld Expo i San Francisco.

Jag kan kategoriskt förneka detta företag går i konkurs,, Huffman sade vid den tidpunkten. “Dessa rykten är bara inte sant och vi är, att gå vidare med lanseringen av nya, spännande produkter i början, 2001.

I december hade företaget betalat för monter utrymme vid nästa månads, Macworld Expo och hade gett kongress planerare ingen indikation de, skulle bryta ett löfte på deras kontrakt.

Företaget har inte gjort några officiella tillkännagivanden om hur service och, stöd till befintliga kunder kommer att fortsätta, men källor tror, ​​att om ett avtal kan göras med en annan uppgradering tillverkare snart, ägare av nyare produkter kan lämnas ute i kylan.

Jag kunde se dem göra en affär med någon att ta över kunden, support och tjänster i utbyte mot dem med kvarvarande lager, av sina händer, men såvitt jag vet, har de inga sådana planer just, nu “, sade en källa nära till serviceavdelningen vid Nyare.

Ett antal källor rapporterat att ryktena om konkurs hade varit, virvlande inom företaget sedan oktober och att försäljningen, avdelningen hade aktivt försöker befria bolaget inventeringen,. En källa kallas push för att flytta produkten i stora volymer genom, andra tredjepartsföretag som en “eld försäljning.

Inte bra erbjudande vägras, “en källa, som ville förbli, anonym, sade.” Även slutanvändare som klagade över en produktpriset, erbjöds pengar på bara för att bli av med lager. Vi var, ringa andra tillverkare ber dem att ta produkten av våra händer, för löjliga priser. Det var nästan skrattretande.

Samma källa sade att trots företaget aggressivt försöker, överge produkt, högsta ledningen aldrig erkänt att de anställda som, nedläggningen av företaget var nära förestående.

Det var verkligen en misstanke hos alla anställda för, någon gång att något var på gång “, säger Kasten.” Praktiskt taget ingen, en i företaget var helt i vet hur illa det, var fram till slutet.

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Sedan 1996 Nyare Technology hävdade med minskande vinster, utmanande konkurrens och en krympande Macintosh uppgradering industrin.

Grundades 1984 som Spectrum Engineering Inc., utvecklade företaget, DART hög densitet minnessystem, uppmärksamhet! minneskort och, andra maskin- och programvaruuppgraderingar för PC- och Mac-datorer. Efter, en namnändring, producerade bolaget en rad Mac-specifika, produkter, inklusive den första Power Mac processor uppgradering, den första, G3 Power Mac processor uppgradering och den första G3-processor uppgradering, för Power Mac 6100, 7100 och 8100-serien samt den första, iMac processor uppgradering.

På grund av steget i RAM priserna 1996, Nyare befann sig i, ekonomiska problem och sökte konkursskydd. Efter en; omstrukturerings Nyare tycktes återfå sina fötter.

Emellertid fortsatte Nyare att finna det svårt att fånga både återförsäljare och vinster. Kunderna var knappare än väntat, även föredrar, för att köpa nya Mac snarare än att uppgradera äldre.

Med $ 14 miljoner skuld, Nyare meddelade aktie partnerskap med, Tri-M Technologies Limited från Singapore den 29 februari en nyare, produkt tillverkare sedan mitten av 1999, Tri-M antagit en skuld mot aktieposten, förvärva en kapitalinvestering i företaget. Dessutom TRI-M, gjort lån utan säkerhet till Nyare att ge operativt kapital i, utbyte mot garantier från en majoritet av fordringsägarna att de skulle, inte kräva betalning av förfallna räkningar till februari 2001.

Sedan dess hade Tri-M kom i stora delar av sin egen verkställande, team för att driva företaget. Källor bekräftade Tri-M hade dumpade en, stor summa pengar i verksamheten för att hålla företaget flytande.

Även chefer från Asien drivs företaget ur ekonomisk och produktionssynpunkt, säger Kasten Tri-M ledare öppet medgav, de hade lite erfarenhet av marknadsföring och försäljning till en nord, amerikanska marknaden och för det mesta hållit sig utanför försäljning och, marknadsföring beslut.

Kasten sade han känner nedläggningen av Nyare är inte ett resultat av dålig, förvaltning utan berodde på en krympande uppgradering marknad, bättre och, billigare produkter från Apple, och bristen på pengar för en total, makeover av nyare.

Den sorgliga sanningen kan vara att det verkligen finns bara plats för en stor, uppgradera leverantör i denna nisch “Kasten sagt.” Apple, (AAPL) gör, fantastiska produkter till ett pris som gör att köpa uppgraderingar, nästan inte värt det . Det är roligt, men Apple har gett kunder, med bättre val och som kan ha lett till Nyare död.

Kasten sade att han tror Nyare inte har pengar att diversifiera, företaget och dess produkter snabbt nog, som sina konkurrenter gjorde.

Vi såg nya möjligheter, som FireWire och USB, men vi kunde inte, röra sig snabbt nog för att konkurrera eftersom vi hade tillräckligt kontanter. Vi, var tvungen att koncentrera oss på vår kärnverksamhet, som var uppgraderingar.

Det är verkligen sorgligt att se detta hända, “Kasten kommenterade;. Det finns en otrolig grupp av människor här som just har hällt, deras hjärta och själ i detta företag det gör ont verkligen se detta,. Hända.

För up-to-the-minuten Mac nyheter, kolla MacCentral.com.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada