Nya Sendmail glitch en lokal fråga

Felet upptäcktes av US-baserad säkerhet forskaren Michal Zalewski, och är skild från en upptäckt av Internet Security Systems tidigare denna månad. “Jag har bekräftat att detta är en lokal fråga, och mitt första intryck är att en avlägsen attack möjlighet är inte osannolikt” Zalewski sade i ett uttalande.

Felet påträffades i prescan funktion, som används för att tolka e-postadresser från inkommande meddelanden. Genom att skicka ett felaktigt e-postmeddelande till en Sendmail server, kan det vara möjligt för en angripare att få tillträde till utsatta maskiner.

US-baserade samordnings sårbarhet centrum CERT hävdade att de flesta företag kan komma att påverkas av den nya glitch.

De flesta medelstora till stora organisationer kommer sannolikt att ha minst en sårbar Sendmail server “CERT sade i en rådgivande.

Den rådgivande påpekade också att företag kanske inte ens vet att de kör Sendmail, eftersom den är aktiverad som standard i många Unix och Linux-distributioner.

Eftersom sårbarheten är utnyttjas genom missbildade meddelanden till företag som använder annan programvara vidarebefordra e-post till en Sendmail server på ett internt segment nätverk kommer också att påverkas.

En MTA (Mail Transfer Agent) som inte innehåller sårbarheten kommer att passera den skadliga budskap vidare till andra e-postservrar som kan skyddas på nätverksnivå … Sendmail servrar på insidan av ett nätverk är fortfarande i riskzonen “, säger CERT.

Säkerhet forskare Matthew McGlashan, som är baserad på AusCERT vid University of Queensland, säger att en utnyttja den senaste sårbarhet är inte känd för att cirkulera. “Det är ganska ny … det finns större chans att angripare kommer efter den första (fel) i stället för detta”, sade han.

Reader Resources, Sendmail säkerhet, webbplatsen vitböcker, men McGlashan sade att det är meningslöst att riskera det – företag som driver Sendmail bör patch det så snart som möjligt. “I dessa situationer, du bara inte skulle ta några chanser … det är god praxis (genom att mildra) med lapp om du kan”, sade han.

Alternativt kan systemadministratörer köra Sendmail processen som en låg nivå användaren istället för root, därmed minimera effekterna av sårbarhet, sade McGlashan.

webbplatsen Australien Patrick Gray rapporterats från Sydney.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning