NRF15: Retail framtid i sakernas Internet

Av Guy Courtin, Vice President och chefsanalytiker på Constellation Research

Den här veckan är jag djupt i hjärtat av den Javits Center för 2015 Retail stora showen, som löper mellan möten och navigera den ständigt växande labyrint av företag. Varje år jag går in i dessa möten undrar vad “stora temat” kommer att vara för showen. Tidigare har vi haft stora data, omni-kanal detaljhandel, butiksnivå påfyllning, e-handel för att nämna några.

I år känns det som en fortsättning av rund kanal och analys. Men det underliggande temat jag har plockat upp från genomgångar och pressmeddelanden är ökningen av sakernas Internet (IoT) i detaljhandeln. Det är bra, eftersom vi just publicerat en bit på utvecklingen av sakernas inom försörjningskedjor, detaljhandel och CPG vara en del av denna studie. Klicka här för att se rapporten.

Ett resultat av forskningen är att detaljhandeln beredskap för sakernas Internet släpar efter andra industrier såsom A & D eller industri. Delvis är det eftersom dessa branscher redan har att öva sakernas för förvaltning eller övervakning av lagertillgång – de bara inte har ett coolt namn att märka vad de gjorde. En flygplansmotor eller lok som tillverkas av GE är en stor bit av maskiner som motiverar att ha några anslutningar, till skillnad från ett par Diesel jeans.

Big data övergår från en av de mest hypade och förväntade tech trenderna från senare år i en av de största utmaningarna att det nu försöker att brottas och sele. Vi undersöker den teknik och bästa praxis för att dra nytta av big data och ger en titt på organisationer som sätter det till god användning.

Men återförsäljare och deras leveranskedjor är mogna för antagande av viss användning av sakernas Internet – särskilt när det gäller den anslutna hem, ansluten lager, ansluten lastbil, eller ens anslutna butikshylla. Frågan blir: Vilka är de kortsiktiga affärsidéer för detaljhandeln? Var kommer de att kunna skapa affärsnytta för sakernas som kommer att finansieras och returnera en gynnsam ROI för sin verksamhet? Detaljhandel och CPG försörjningskedjor har redan provat sina händer i vad vi kallar sakernas 0,0 och 1,0 – streckkoder och RFID. Kommer tredje gången vara charm?

Vad jag kommer att leta efter under min tid på NRF är: Vilka är de affärsinitiativ för återförsäljare och CPG företag som kan dra nytta av den potentiella inflödet av nya data som sakernas kommer att kasta bort? Många återförsäljare och CPG företag jag möter är redan talar om att kämpa med de uppgifter som de redan har och hur man hanterar det och göra det talan. Sakernas Internet har potential att lägga till en annan stor mängd data ovanpå det befintliga informationen. Vi har förespråkat att företag i alla branscher måste ställa sig den enkla frågan – varför behöver jag den här informationen och vilken verksamhet aspekt kommer det att påverka? Detta är ännu viktigare i butiksyta, eftersom många har små marginaler och – låt oss vara ärliga – har bränts av löften RFID höll ut men aldrig uppnås.

Jag är optimist när det gäller IoT.As i varje tekniska utvecklingen, kommer det att vara växtvärk. Jag kommer att vara angelägna om att ta reda på var återförsäljare kommer med sina IoT strategier. Är de bara försöker rida hype våg eller göra några har riktiga konkreta affärsinitiativ som kommer att sätta några äkta trä bakom sakernas Internet pil? Håll ögonen öppna!

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta