Nokias kommande tablett och phablet: Ryktet roundup

Nokia fans har hoppats på månader att Nokia skulle vända sin Windows Phone know-how till en tablett och / eller phablet.

Rykten värmer upp att Nokia kan vara på väg att göra både i höst.

Den här veckan, bloggade Microsoft-News.com att en 10,1-tums 1080p skärm Nokia tablett som kör Windows RT kan vara på gång. Baserat på information från en av webbplatsens tipsare, skulle en sådan anordning vara ARM-baserade (Qualcomm Snapdragon 800 processor) med 32 GB inbyggd förvaring, inkluderar en löstagbar keyboad / stå och tillverkas av Compal för Nokia. Cyan skulle vara en av de färger, sade tipsaren som tillfogar att enheten skulle avslöjas av Nokia i september och lanseras med AT & T LTE stöd.

Den kinesiska plats Digiwo postat bilder av vad det påstås vara Nokias kommande 10,1-tums Windows RT tablett, som noterades av The Verge. Bilden visar en röd tablett med både Nokia och Verizon logotyper. The Verge sade också dess källor tror att Nokia Windows RT tablett skulle köra Qualcomm Snapdragon 800.

I juli, bilder dykt upp också (no pun intended) av vad som såg ut att vara en Nokia phablet i produktionen, som publicerades av Liveside från en Sina Weibo användare. Denna anordning kan idrotten en skärmstorlek så stor som sex inches. Bilden visade en anordning idrotts de typiska Windows Phone knappar. Om enheten inte förverkligas, skulle man kunna tro att det skulle köra, Windows Phone 8 GDR3 operativsystem, som lägger till stöd för större skärmstorlekar och 1080p upplösning.

Nokia tros planera en ny produkt avtäckningen i New York i slutet av september (möjligen den 26 september enligt WPCentral.com). Ursprungligen del förväntas företaget att använda händelsen för att rulla ut ryktas phablet. Men nu Nokia skådare funderar händelse i september kan vara Nokias Windows RT tablett avtäckningen i stället som WMPoweruser.com bloggat. En separat Nokia phablet lansering kunde följa i början av november, konstaterade att platsen.

Med tanke på Windows Phone 8 GDR2 operativsystem först nu börjar att rulla ut i volym, och GDR3 operativsystemet är fortfarande i testning, vore det mer meningsfullt för Nokias September tillkännagivande att vara Windows RT tablett snarare än phablet. Microsoft väntas, släpp för att tillverka Windows 8.1 och Windows RT 8,1 operativsystem, i nästa vecka eller så. Allmän tillgång till 8,1 är inte tänkt förrän 18 oktober.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien