Nokia avlägsnar HÄR Kartor från Apple App Store

Förra året när Apple släppte Maps för iOS 6 det var ganska; kontrovers på nätet, om det dåliga resultatet. Karta tjänsteleverantörer hoppade snabbt in och erbjuds, fasta alternativ.

En av dessa leverantörer var Nokia med deras, HÄR Maps. I morse Engadget rapporterade att Nokia drog HÄR Kartor från Apple App Store eftersom “iOS 7 skadar användarupplevelsen.

Även om jag använder HÄR Maps på min Lumia Windows Phone-enheter, jag har inte det installerat på min iOS-enheter och därmed är inte säker på vad erfarenheten var som med det på iOS 7. En fördel med att använda HÄR Maps på iOS var förmågan att ladda ner kartor för offline användning.

Nokia uppgav du kan fortfarande gå till m.here.com och använda sina mobila webbversionen. Om upplevelsen med iOS 7 bryts då man skulle kunna tro Nokia skulle uppdatera sin HÄR Maps programvara och optimera den för iOS 7. Då igen, om ingen använder HÄR Maps på sin iPhone så är det inte meningsfullt för Nokia att slösa fler resurser utvecklas för iOS-plattformen.

 berättelser

Har du Mapquest det? Nya iOS 7 och Android uppdatering visar MapQuest är allvarligt om mobil

En närmare titt på Apples iOS 6 Kartor och åtta alternativ (jämförelse recension)

Hitta vägen till mormors hus med Nokias HÄR Kartor och Telenav Scout för iOS

För Apple, är iOS 6 Kartan Flap bara en ren farthinder

Google inte bara släppa en uppdaterad Google Maps för iOS, det är Google Maps Navigation beta

Kartor Apple: Du kan inte komma dit härifrån!

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Har du Mapquest det? Nya iOS 7 och Android uppdatering visar MapQuest är allvarligt om mobil, En närmare titt på Apples iOS 6 Kartor och åtta alternativ (jämförelse omdöme); Hitta till mormors hus med Nokias HÄR Maps och Telenav Scout för iOS, för Apple, iOS 6 Kartan Flap är bara en ren farthinder, Google inte bara släppa en uppdaterad Google Maps för iOS, det är Google Maps Navigation beta; Maps Apple: Du kan inte komma dit härifrån!

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell