Nexus 6P krökar? Smartphones är inte balkar, sluta bryta dem i halv

Fartyg är utformade med bock begränsningar, skrivbordet är utformad för att inte böja sig under tyngden av all teknik, och dina ben är inte konstruerade för att böja. Visste du att smartphones inte är utformade för att böja, även de med lite flex inbyggd i dem?

Igår, webbplatsens Adrian Kingsley-Hughes skrev om det löjliga video som visar vad som händer med en uppvärmd och repad Nexus 6P. Killen som skrivit den första video svarade på kritiken genom att publicera en annan video med en Nexus 6P som var unboxed och sedan böjd att försöka bevisa Nexus 6P har strukturella problem.

Även om det kan finnas några svaga punkter i utformningen av Nexus 6P som ett strukturellt stråle, placera fingrarna i mitten av telefonen och applicera hårt tryck till ändarna är en icke-vetenskapligt test som inte modellera någon typ av verklig världsläget. Det enda scenario jag kan tänka på när böjnings ärenden sitter på en telefon i en bakficka, men de fasta punkterna och tillämpad kraftfördelning är ganska lite annorlunda än vad som visas med de två handen fokuserad bryta ses i online video.

Jag har ägt och använt hundratals telefoner och handdatorer under de senaste 18 åren och aldrig försökt att böja någon av dem på detta sätt. De kan ha alla böjda om jag hade tagit dem i mina händer och tillämpas tillräckligt tryck. Min fru HTC One M9 visade nyligen några inledande skärmnings och deformation i metallramen på grund av att satt på. Man skulle kunna tro att det är en stark telefon, och det är för avsedd användning. (50 pund tillämpas på Nexus 6P)

När jag använder en telefon, jag plocka upp i ena handen och knacka bort på skärmen med fingrarna från andra sidan. Jag satte upp mitt ansikte för ett samtal och sedan ställa in den ner igen. Jag ibland släppa min telefon på ett bord eller ens marken och hoppas att det överlever. Jag tar aldrig två händer och böj det så jag inte bryr mig om det böjs i den situationen.

Utvärdering av böjnings scenarier utförs genom att starta med en frikroppsdiagram och tillämpa belastningar och stöttor. Den vanligaste och enklaste strukturelement utsätts för böjmoment är balken. Balkar är utformade för transport av last i rät vinkel mot längden av balken. Smartphones är inte balkar och är inte avsedda att bära sådana laster så låt oss sluta testa dem som balkar.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Nexus 6P omdöme