Nextgen stoppar NBN aggregation

NextGen har sagt kunder som använder sin NBN aggregering produkt som den kommer att behöva höja priserna med 50 procent i syfte att tillgodose uppenbara systemändringar som gjorts av NBN Co.

NextGen, meddelade först sin aggregering produkt under 2011. Produkten har utformats för att tillåta mindre detaljhandeln tjänsteleverantörer möjlighet att expandera för att nå alla 121 punkter Interconnect (POI) för NBN.

Tre år senare, dock Nextgen rör sig bort från erbjudandet. I ett brev som nyligen skickats till tjänsteleverantörer detaljhandeln, och som erhållits genom webbplatsen, säger Nextgen att NBN Co kommer att göra “ytterligare tekniska ändringar” i sina system den 6 januari 2015 som kommer att kräva Nextgen att göra investeringar i egen infrastruktur för telekommunikation och som ett resultat har företaget beslutat att inte längre ta nya order, och få ett grepp på order men ännu inte etablerats.

Meddelade bolaget att det också skulle öka kostnaderna med 50 procent i februari 2015 för befintliga kunder som väljer att stanna kvar.

“Mot bakgrund av dessa förändringar, erbjuder vi dig möjligheten att pressa alla dina befintliga NBN Virtual Connect tjänster som för närvarande med oss ​​till en alternativ leverantör utan att ådra sig några förtida uppsägning avgifter, under förutsättning att alla sådana kannor anmäls till oss av COB November 14 2014, och avslutas före den 1 december 2014, “Nextgen berättade återförsäljare.

“Vi är fast beslutna att hjälpa dig som rimligen kan krävas med migreringen av NBN Virtual Connect tjänster till en alternativ leverantör om du väljer att ta upp denna möjlighet. Vi uppskattar ditt tålamod och stöd under denna svåra period.”

En talesman för företaget sade på webbplatsen i ett uttalande att Nextgen har varit i kontakt med sina kunder sedan 2012 om den här processen.

“Att planera och ge NBN VC stöd har Nextgen konstant kundkontakt sedan 2012. Vi har nu begärt att den 14 november kunder bekräftar sitt beslut att flytta från vår NBN VC erbjudande. Detta gör att Nextgen att stödja övergången erfarenhet minimala störningar service “talesmannen sade.

webbplatsen förstår att den enda förändringen NBN Co gör sina system runt denna tid är att UNI-V-port som tillhandahåller taltjänster över NBN. NextGen har ännu inte kommentera denna aspekt.

En talesman för NBN Co sade att NBN Co är “att genomföra en uppgradering till nätverket för att förbättra funktionalitet och prestanda”.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata