NBN på rätt spår trots stora problem med data: NBN CTO

Trots “svåra” problem med felaktiga adressuppgifter, bakom kulisserna arbetar på National Broadband Network (NBN) utbyggnaden fortskrider snabbt, med projekt för att träffa sin topp på 6000 anslutningar per dag i slutet av 2013, NBN Co Chief Technology Officer Gary McLaren har hävdat.

Med ett omfattande uppdatering om projektet på NBN Realiserade Forum i Melbourne, McLaren sade att företaget nu har anmält sig 46 ansöker om tillträde – tjänsteleverantörer detaljhandel (regionstrategidokumenten) och andra företag som kommer att sälja NBN Co grossisttjänster – och som tar upp på mer än 44 procent i vissa områden visade att projektet “komma förbi early adopter fasen.”

Vanligtvis kan en tidig adopter kundkategori tar dig till 5-10 penetration procent, men inte närmare 45 procent av marknaden “, McLaren sagt.” På de marknader vi har testat hittills, det finns en efterfrågan för hastighet.

Den svåraste delen av att leverera tjänster har förena de olika uppsättningar av adressuppgifter att det fungerar: PSMA G-NAF (geografiskt kodad National Address File) databas, tillgångs databaser från en mängd olika verktyg och Telstras egna omfattande kopparnätverks kanalsystem kartor – som NBN Co fick endast tillgång till i april.

Vid jämförelse australiska adresser lagras i tre separata databaser, endast 61 procent av adresserna var densamma i varje fall. Av adresserna, 17 procent var densamma i två av de tre databaser, medan 22 procent av lokalerna – 2,9 miljoner fastigheter – var representerade på olika sätt i vart och ett av de tre databaser.

Sådana inkonsekvenser har gjort det svårt för NBN Co tekniker för att spåra sträckor för befintliga kanaler och åtkomstpunkter – kräva att fysiskt söka runt området för att lösa skillnaderna.

I ett fall hade Telstras tillgångs karta flyttats ner på samma gata med en fastighet. Ingen av de adresser uppgifter matchas med den aktuella konfigurationen av husen, och det tog lång tid för NBN Co fältpersonal ta reda på vad som hade hänt, sedan hitta den aktuella kanalsystemet.

När rätt platser identifierades, de uppdateras i enda SpatialInfo databas, där NBN Co började bygga sin egen tillgångsförvaltning dataset förra året.

“Vi fann att det är en mycket tidskrävande, svår process att ta dessa data och använda den på ett sätt som gör det möjligt för oss att effektivt utnyttja nätet”, säger McLaren.

22 procent av lokalerna – 2,9 miljoner fastigheter – var representerade på olika sätt i vart och ett av de tre databaser.

Detta är avgörande uppgifter, och vi har ett problem som vi måste lösa i hanteringen av vårt förtroende för dessa uppgifter. Vår design av nätet, om det hade förlitat sig på dessa uppgifter, skulle ha varit helt fel.

Över 200.000 lokaler har redan identifierats som kräver Telstra att fixa kopparledningar som hade översvämmade, krossad, fylld med sand, eller på annat sätt äventyras.

Att ta itu med dessa frågor har varit “i fokus för vår verksamhet under de senaste sex månaderna”, säger McLaren, som prisade Telstra för sin bevisade förmåga att arbeta snabbt och effektivt med NBN Co personal.

Det är Telstra skyldighet att ta reda på var områden kanal måste åtgärdas “, säger McLaren,” och de gör det i en snabbare takt än väntat. Det är litet antal ännu, men de har varit ganska angelägen om att arbeta med oss ​​genom hanteringen av datafrågor.

McLaren tog också oro över NBN Co: s lansering i Greenfields Estates, som har varit en regelrätt duva för Shadow kommunikationsminister Malcolm Turnbull och andra kritiker av projektet.

Medan nätverket har gått runt 20.000 massor, sade han att 50.000 fler är på gång, medan 100.000 är under planering. Men det faktum att de flesta Greenfields gods har fortfarande några avslutade hus – för vilka ingen NBN tjänster ännu inte hade beställts – har hållit anslutningsnummer låg på kort sikt.

Förbättringar av utrullningstekniker har sjunkit per lokaler utbyggnad kostnaden över tiden, sade McLaren, med argumentet att förbättra förvaltningen av NBN Co: s kostnader har minskat risken för förs fram kostnadsutblåsning – och har hållit massiv insats på väg att träffa sin topp utbyggnaden takt med slutet av 2013.

Lokal anslutningar är “den dyraste komponenten i nätet, och vi har god kontroll av kostnadselement som vi går in i bygga nästa år”, sade han. “Vi kommer att bygga detta nätverk med en hastighet av 6.000 lokaler per dag under andra halvan av nästa år.

Det kanske ser lite långsam på denna punkt, och det har varit en hel del tröghet att få saker och ting, men det finns ett berg av arbete som pågår bakom kulisserna. När det börjar gå, kommer det verkligen att hända med den hastighet som vi har talat om.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata