NBN Co bläck nätverk, plats övervakning erbjudanden

NBN Co har tecknat två nya avtal: ett för att bygga sitt transitnätet och en annan för programvara för att hålla ett öga på sina nätverkssajter.

NBN Co har valt Visionstream Australien för att bygga den första etappen av dess transitnätet (fiberoptisk kabel som förbinder NBN Co centrala nav för NBN motsvarighet till börser) i ett kontrakt värt upp till $ 19.000.000.

Detta handlar om att bygga 149 transit länkar som förbinder 168 fiberaccess noder. Av dessa noder kommer 30 att vara punkter samtrafik. De återstående punkterna i Interconnect (det finns 121 totalt) kommer att kopplas under de närmaste tre åren, när nätverket hanteringsskiktet till Network Service Operation Centre i Melbourne förväntas också vara klar.

“Transit nätet gör det möjligt för NBN Co att ansluta de olika fiberaccess noder punkter där trafiken kommer att överföras till tjänsteleverantörer. Vi är mycket glada över att ha säkrat ett avtal med Visionstream Australien för att stödja byggandet av ryggraden i den nationella Broadband Network, “Dan Flemming, NBN Co chef för bygg sagt.

Arbetet med transitnätet kommer att starta den här månaden.

National Broadband Network har också beslutat om en plats förvaltning produkt för att hålla ett öga på sina poäng av samtrafik och fiberaccess nod platser, tillkännager igår att den hade valt AccessTel Kentrox Australiens Remote och Optima produkter och tjänster.

NBN Co kommer att använda produkterna för att övervaka tillgången till rack och skåp, övervaka och kontrollera kritiska nätverksutrustning, ta emot meddelanden när strömavbrott inträffar, samt övervaka temperatur, fuktighet och fel på utrustningen.

“Site management blir oerhört viktigt för att minimera kostnaderna, särskilt för nät som är spridda över stora områden,” John Ryan, vice VD för försäljning och marknadsföring av AKA sade i ett uttalande.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden