Mt. Gox förvaltare sveper upp anspråk recensioner, miljoner i bidrag tillgängliga

Mt. Gox s förvaltare har avslutat granska tusentals påståenden mot det konkursdrabbade företaget och kommer att tilldela $ 91.000.000 i ersättning, långt under det yrkade beloppet av arga tidigare investerare.

Statusen för varje krav har riktats mot den numera nedlagda Bitcoin handelsplats har bestämts, och status för varje krav – vare sig giltig eller ogiltig – har utfärdats.

Varierande mängder av ersättning nu avsett att landa i bankkonton tidigare investerare på Bitcoin utbyte, men det finns inte tillräckligt Bitcoin tillgångar till fullo återbetala tidigare användare.

Enligt digital asset utbyte Kraken, sade förvaltaren Nobuaki Kobayashi på en borgenär möte i Tokyo den här veckan att 24,750 borgenärer har lämnat in fordringar hittills. Det begärda beloppet uppgår till $ 2.411.412.137.427 i de totala förlusterna.

Det totala beloppet för Bitcoin fortfarande innehas av Mt. Gox uppgår till drygt $ 91.000.000 vid dagens pris på ca $ 450, som kommer att distribueras till äkta fordringsägare.

Kraken, som övervakar det som är kvar av den kollapsade utbyte, noterade också att ett påstående av en enskild för 260 biljoner yenen troligen kommer att nekas.

Många investerare från den Bitcoin gång dominerande utbyte har lämnats utan riktning sedan Mt. Gox stängt sina dörrar utan förvarning 2014. Ran av förre chefen Mark Karpeles, Mt. Gox ursprungligen hävdade att en cyberattack hade lett till stöld av 650.000 Bitcoin, men historien började nysta när 200.000 “felplacerad” Bitcoin upptäcktes i en gammal plånbok.

Misstankar om bedrägeri och förskingring är fortfarande hänger över VD, som utreds i Japan av Tokyo Metropolitan Police.

Men du kommer snart att kunna kontrollera status för din ansökan på Mt. Gox webbplats för att se om du är berättigad till en avkastning på någon Bitcoin investeringar förlorad genom handelsplats nedläggning.

Kobayashi kommenterade

Totalt $ 91.000.000 är en bråkdel av de medel som gick förlorade, men detta belopp i Bitcoin är den enda tillgången företaget hållas före Mt. Gox ansökt om konkurs i både USA och Japan.

Efter tvåårs saga, kan vissa investerare bara vara glad att få något tillbaka alls.

I relaterade nyheter, en grupptalan stämning mot Mt. Gox på uppdrag av kanadensiska investerare nyligen kollapsade och kommer att avvisas. Fordringsägare ville säkra $ 500 miljoner dollar ersättning för förlusten av sina besparingar, men kanadensisk lag kunde ha inneburit investerarna skulle ha hamnat i konkurs själva om de hade förlorat målet.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Läs vidare: Top Picks

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Apple går serversidan för att fixa Siri låsskärmen bypass säkerhetsbrist, Bug gåvor: Vilket företag erbjuder forskare kontanter, Cyberattackers botch integrationen av Adobe Flash zero-day sårbarhet i utnyttja kit, Möt företag som vill stoppa pirater använder webben tills de betalar upp

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar