Möt Mycroft, öppen källkod AI som vill konkurrera Siri, Cortana, och Alexa

Den öppna källhänvisning enhet som är ansiktet av Mycroft AI-plattformen.

robotar och AI

Storbritannien ser på effekterna av AI och robotik på Jobs and Society, Till din tjänst: 8 personliga assistent robotar kommer hem snart, Nej, AI inte kommer att stjäla ditt jobb, men det kommer att förändra det – och här är hur

Det kan bära en passerande likheter med ET, men Mycroft smarta hem-system är mer än ett vackert ansikte: det är ett försök att definiera vad det innebär att vara människa genom teknik.

De första frön av öppen källkod hem hårdvara AI plattform som skulle bli Mycroft kom till Joshua Montgomery under en ombyggnaden av en Kansas Maker-och-företagande utrymme han ställa upp. Montgomery ville byggnaden att ha samma förmåga som de system som sett på klassiska sci-fi filmer och serier.

Det inspirerades av Star Trek datorer, av Jarvis i Iron Man “Montgomery berättade webbplatsen. Han ville skapa den typ av artificiell intelligens plattform som” om du talade med det när du gick i rummet, det kan styra musiken styr belysningen, dörrar “och mer.

Startup Vicarious siktar på att bygga den första allmänna artificiell intelligens system – bara inte förvänta sig det någon gång snart.

Efter att ha undersökt tillståndet för öppen källkod röst styrsystem som han kunde bygga plattformen, Montgomery fann det fanns arbete att göra. “Det visade sig att det var en fullständig tomrum. Öppen källkod har inte en motsvarighet till Siri, Alexa, eller Cortana,” sade Montgomery.

Förra året, efter att bygga AI-system och sätta upp ett företag för att kommersialisera den, togs beslutet att söka crowdfunding. Men, som “mjukvaruprojekt sällan får finansieras på kicken”, säger Montgomery, beslutade företaget att bygga en referensanordning för att gå med sin mjukvaruplattform: ett nav enhet baserad på Raspberry Pi 3 och Arduino.

Om industriell design ser lite bekant, det finns en anledning till det: enheten inspirerades av vänliga robotar och andra science fiction häftklamrar.

“Vi ville att det skulle ge realistiska signaler när du rör det … Vi ville att det skulle vara vänlig, att skilja sig från den mycket vanilj, mycket vanligt system” redan ute, Montgomery, som är Mycroft VD sa.

Sakernas Internet, Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät, Sakernas Internet,? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering, Internet of Things, IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney, Cloud, Ansluten, cloud eran behöver bättre nätverk

Förutom att vara ganska söt, var referensanordningen avsedd att locka utvecklare genom att ge dem en stabil hårdvaruplattform för att arbeta på. “Vi gjorde referensanordningen så att utvecklarna skulle vetat att de hade en bra talare och en bra mikrofon. Det hjälper [utvecklare] att ha äpplen mot äpplen jämförelser, så att de kan fokusera på att lösa problem med programvara, inte på att hitta vad mikrofonen fungerar, “sade Montgomery.

Bolagets Kick gick: det samlat in över $ 127.000, och en efterföljande Indiegogo kampanj genererade en annan $ 160.000. Referens enheter började sjöfarten till de första köparna i början av april, och alla sponsorer ska få sina enheter i juli.

Systemet drivs av Snappy Kärna Ubuntu, och nu består av fyra programdelar: Adapt Intent Parser, som omvandlar den naturliga språkkommandon användare till data i systemet kan agera på, den Mimic text till tal-motor, Open tal till text och Mycroft Kärna att integrera delar.

Systemets fräcka ansikte kan tala till dig att leverera uppdateringar på väder och nyheter, och kan ta röstkommandon för att styra andra internet-aktiverade enheter i hemmet eller på kontoret – slå på kaffemaskinen, till exempel, eller strömma en viss spellista .

Mycroft plattformen började liv syftar till att hjälpa människor röst kontrollera sin termostat, hantera sin kalender och låsa dörren. Men på grund av sin öppna källkod, har utvecklarna tagit systemet och köra med det, lägga till alla typer av kompetens i systemet.

En utvecklare, som kommer att besöka sin Pokemon fanatiker ung kusin, kunde ansluta en Pokemon wiki i systemet. “Det blev en expert på allt Pikachu,” sade Montgomery. Mycroft kommer också berätta en rad Chuck Norris skämt också, tack vare det arbete av en utvecklare och fan av kampsporter stjärna.

Hittills så söt. Men Mycroft har en större mål i sikte: att göra en stark AI system som kan replikera mänsklig kompetens. Företaget vill skapa en AI som gör det “svårt, om inte omöjligt, att berätta om du talar till en dator eller inte … vi gör en AI som är lika verkligt som människa”.

För att göra det, är Mycroft bryta ner vad det innebär att vara människa i olika färdigheter set, och sedan träna AI plattform för att lära dem, mycket på samma sätt ett barn lär sig att förstå språket, och är sedan kunna tala en några ord, sätta meningar tillsammans och förstå objektpermanens när det växer upp.

“Tanken är att vi bryta upp vad en person är i diskreta kunskaper och utveckla program som simulerar dem. Det är en enormt resurskrävande process”, säger Montgomery. Det är en av anledningarna till att företaget eftersträvas en öppen källkod grundsyn – att bygga upp en gemenskap av engagerade utvecklare som kan arbeta på att bygga upp AI kompetens. För närvarande har Mycroft tiotal utvecklare inblandade (Mycroft Core är tillgänglig på Github) och hoppas att höja den siffran till tusen innan alltför länge.

Framsteg inom automation och robotteknik sätter en hel del jobb på risk. Här är tio jobb först i kö för roboten övertagande.

Mycroft stöder också öppen källkod med hopp om att AI, sannolikt en av de mest betydelsefulla teknikerna för de kommande decennierna, är inte förbehållen de vanliga tech jättar.

“Du pekar på saker och grunt -.. Det är där vi har fastnat sedan 1970-talet [med UI] Nu lanserar vi in ​​i en ny era där datorerna prata naturligt språk Företagen måste inte hållas gisslan jätte tech företag när de distribuerar dessa tekniker, “sade Montgomery.

Medan lik av Facebook, Google och Apple har investerat i “svaga” AIS – system som använder sin intelligens för en viss uppgift eller uppsättning uppgifter – Mycroft är en av de mindre antal företag som vill bygga starka AI med mänsklig nivå kapacitet och intelligens. En sann stark AI har ännu byggas, och en del tror att det aldrig kommer att bli.

För Montgomery, men det är en fråga om tid och teknik. AI kan redan replikera människor om du pratar om två månader gamla spädbarn, påpekar han, men de är ett sätt av att kunna konkurrera på en fullvuxen högskoleexamen.

VD tror vi kan vara ytterligare 15 år bort från en verklig stark AI, och strävar efter att ha Mycroft “visa något ungefärligt till en människa” på TED etappen av AI XPRIZE 2020.

På väg mot 2020 mål, är företaget arbetar med inkrementella uppgraderingar till Mycroft plattform: att förbättra kadens systemets röst att få det att låta mindre robot, och arbetar på andra färdigheter kring talsyntes för att få det att låta mer som en människa och mindre som en dator. Det hoppas också att öka utbudet av språk systemet kan bearbeta utöver engelska till lik av spanska, arabiska, och indiska språk.

För nu, men det finns inga planer på att ta en Mycroft nav märke II till marknaden. “Referens enheten är den enda hårdvara vi planerar just nu,” Montgomery sade, men tillade företaget skulle gärna arbeta med en hårdvarupartner på en Mycroft-baserade Amazon Echo stil enhet, eller i bilen systemet. “Automobile [AI] system är de mest efterfrågade funktionerna, den mest klagade, och minst används”, sade han. “Vi vill gärna göra något där.

Qualcomm, AT & T för att testa hur drönare kan använda 4G LTE-nät

? Australiska regeringen att utnyttja brittisk standard för smart-stadsplanering

IoT LoRaWAN nätverk går live i Sydney

Ansluten behöver moln era bättre nätverk