MIT skapar video du kan prod – det låter även Pokemon realistiskt studsa buskar

En bildteknik som skapats av forskare vid MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL) kunde hitta tillämpningar inom företag och även bana väg för en mer realistisk upplevelse Pokemon Go.

Den bildteknik gör det möjligt för tittarna att driva och prod objekt i en video och få dem att reagera som de skulle i en verklighetstrogen interaktion.

Vi måste ta itu med de potentiella farorna med utbredd virtual reality-teknik innan det är för sent.

MIT-forskarna tror att tekniken kommer att ha användbara applikationer i större byggprojekt, såsom brobyggen, men kan också erbjuda ett uppsving för augmented reality spel och specialeffekter i filmer.

Överklagandet av tekniken delvis ligger i potentiellt erbjuda ett billigare sätt att simulera objekt än genom att bygga 3D-modeller. Den andra avancemang på befintliga avbildningstekniker är att det kan användas för att skapa realistiska simuleringar med bara fem sekunder video.

Tekniken kräver videofilmer fångas med en vanlig kamera och en algoritm som analyserar “vibrationslägen” – hur ett objekt svarar på vibrationer vid olika frekvenser. Med hjälp av dessa data kan forskarna förutsäga hur objekten kommer att röra sig i nya situationer.

CSAIL doktorand Abe Davis, som publicerar arbete denna månad, visade modelleringsmetoden med en buske rör sig under en bris, och lekredskap som sparkades. Med hjälp av data från dessa prover, simulerade han effekten av Pokemon Go tecken studsar objekten.

“Om du vill att modellera hur ett objekt beter sig och reagerar på olika krafter, visar vi att du kan följa objektet svara på befintliga styrkor och anta att det kommer att svara på ett konsekvent sätt för att nya”, säger Davis.

Tekniken kan också uppmuntra augmented- och virtuell verklighet utvecklare att tänka på simuleringen på ett annat sätt.

När man tittar på VR företag som Oculus, är de ofta simulera virtuella föremål i verkliga utrymmen “, säger Davis.” Denna typ av arbete visar att på huvudet, så att vi kan se hur långt vi kan gå när det gäller att fånga och manipulera real objekt i virtuella rymden.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

Fem sätt augmented reality kommer att förvandla ditt företag, Olympians kan nu besöka Poke gymmet; Detta öppen källkod verktyg från MIT Data Lab kommer att förändra hur du ser big data (elaptopcomputer.com)

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

Artificiell intelligens;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, innovation,? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning, stora datamängder,? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb; artificiell intelligens, IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

Oculus Rift VR