Minister utmanar regeringen om skydd för barn

Lärande och teknik minister Michael Wills erkände på onsdagen att Internet faror nu har blivit en del av den verkliga världen, och utmanade regeringen att ta upp frågan om att skydda online-barn på allvar.

Avdelningen för utbildning och sysselsättning (DfEE) u-vände sitt beslut att ge alla barn med individuella e-postadresser efter att uppmärksammas på risken för Internet pedofiler från TV-presentatör Carol Vorderman sex veckor sedan.

När Internet började, var det en laglös plats som många trodde var en bra sak. Eftersom Internet har blivit allt viktigare, har det blivit en del av den verkliga världen – en värld som är farligt för barn, “sade Wills.” Den rätta roll för regeringen är att se till att nätet är säkert. Vi behöver ta vårt ansvar på allvar.

Den reviderade Superhighways Safety pack, utfärdat till skolor i morse rekommenderar adresser för hela klasser snarare än enskilda e-postadresser. Vägledningen föreskrivs också att inga barn identifieras med namn eller annan personlig information på nätet, och rekommenderar att skolor noga tänka inklusive bilder av nuvarande elever på sina webbplatser.

Jag är imponerad av den hastighet med vilken DfEE har vänt sin politik för e-post i skolan “, säger Vorderman.” Jag hade ett möte med Wills sex veckor sedan varna honom för farorna med chattrum – han lovade att han skulle fungera, och han har.

Vid lanseringen av den regeringsstödda Internet Crime Forum (ICF) rapport på tisdagen, inrikesdepartementet skiftade ansvaret för att skydda barn på nätet på industrin, utmanande alla Internetleverantörer (ISP) för att övervaka sina chattrum som skapats specifikt för barn.

Även inte kommentera Home Office hållning, Wills var orubblig att regeringen och industrin bör arbeta tillsammans för att skydda barn på nätet. “Internet förändras snabbt, och vi alla måste vara ständigt vaksam om att se till att Internet är en säker plats för barn”, hävdade han.

Cyberliberty förespråkare Malcolm Hutty, chef för kampanjen mot censur i Storbritannien stöder anonymitet barn på Internet, men avvisar moderering av alla chattrum. “ICF avvisade ett förslag till massiva centraliserade blockerings servrar, eftersom de skulle vara fel och ineffektivt och ett åsidosättande av människors rättigheter”, sade han. Wills gjorde dock påpeka faran av regeringen att anta denna hållning. “Staten bör alltid vara försiktig om yttrandefrihet, men du kan inte ta risker med barn”, sade han.

Har pedofiler hotfulla barn på Internet är mycket dåligt för affärerna “, säger Andrew Boswell, ordförande i regeringsgruppen Inter.” Det finns en hel del som vi kan göra tillsammans med regeringen.

Vilka är riskerna med pedofiler närmar mina barn genom Yahoo! Messenger chattrum? Ta reda på detaljerna av webbplatsen News undersökning i chatt Fara särskilda rapport

Tyck till direkt, och se vad andra har sagt. Klicka på Talkback knappen och gå till webbplatsen News forum.

Låt redaktörerna veta vad du tycker i packsalen. Och läsa andra bokstäver.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig