Microsofts tv-kampanj för Surface enheter förväntas påbörjas måndag kväll

Microsoft väntas börja sändas den första i sitt tv-annonser för Microsoft Surface den 15 oktober, eventuellt under Monday Night Football och “Dancing with the Stars”.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Windows Super Editor Paul Thurrott twittrade om den påstådda tidpunkten för annonser, baserat på information från icke namngivna källor, den 15 oktober Thurrott twittrade också att han fått veta att Microsoft spenderar $ 400.000.000 på sin yta annonskampanj – plus vad det är utgifterna för dess Windows 8 annonskampanj,. Microsoft startade dess amerikanska TV-reklam för Windows 8, den 14 oktober i USA

Medan Crispin Porter + Bogusky är reklambyrån bakom Windows 8 annonser, de är inte tros vara de bakom ytan kampanjen. Microsoft använde en Seattle-baserade duon för att skapa den första PR kortfilm om ytan.

Jag frågade Microsoft för kommentarer och hörde inte tillbaka.

Uppdatering: Jag fick en ingen kommentar från en talesman om något och allt att göra med eventuella påstådda Surface annonser.

Ändring nr 2: Den första av de nya Surface annonser sändes som förväntat den 15 oktober

Vad som än händer på annonsen front, ser det ut som om en ny officiell Surface blogg är inställd på att starta snart. Microsoft Surface Twitter-konto skrivit sin första tweet den gångna helgen.

Microsoft har ännu inte annonsera sina kommande Surface PC / tablett andra enheter än via vissa visningsannonser i olika städer i USA och på andra håll. Här är en bild jag låste fast denna helg av ytan annons i Times Square som är precis ovanför Microsoft Times Square semester pop-up butik som är under uppbyggnad

ARM-baserade Surface RT-enheter beror på att börja säljas med start den 26 oktober, vilket är samma dag som Windows 8 och Windows RT PC och tabletter från Microsoft OEM också kommer att börja säljas i detaljhandeln. Intel-baserade Surface Pro-enheten kommer att börja säljas ungefär tre månader senare, har Microsoft chefer sagt.

Microsoft har också ännu öppna upp om Surface prissättning eller göra enheter tillgängliga via förbeställa. De Softies har upprepade gånger sagt att ytan enheter kommer att säljas genom Microsofts tegel och murbruk butiker, dess 34 semester popup-butiker som öppnar den 26 oktober och via “välj Microsoft online” butiker.

Ytan enheter är Microsofts första razzia i att sälja sina egna Microsoft-designade och -branded PC / tabletter. Microsoft tjänstemän har spelat upp ytans differentiators från befintliga Windows tabletter och enheter. Bland dessa differentiators är valet av olikfärgade berörings tangentbord och skriver tangentbord som “klicka in” och fungerar som en täckmantel för Surface laddningar. Klicka på “är mottot på Microsofts graffitti annonser,. För enheter)

Microsoft verkligen fokuserar på tangentbordet som det gör ytan för att fungera lika bra för konsumtion och skapande. En annan skott från den fortfarande under konstruktion Times Square webbplats visar en enorm yta tangentbord hänger på en genomskinlig plastskiva i entrén

Microsoft fortfarande inte har gjort några oberoende granskare ha några kvalitets hands-on tid med Surface RT. Förhoppningsvis som kommer att hända snart, eftersom ingen ännu har skrivit om sina erfarenheter av att skriva om dessa tangentbord i en icke-simulerad miljö, genomförande av Windows RT operativsystemet på enheterna, verkliga batteriprestanda – eller något som skulle låta potentiella köpare realistiskt evalute kommande enheter.

Här är den enda spec ark vi har från Microsoft för Surface RT och Surface Pro enheter. Surface RT kommer att finnas tillgänglig i 32/64 GB alternativ och – såvitt vi vet – blir Wifi bara enheter. Surface RT-enheter, som alla Windows RT datorer och tabletter, arbetar uteslutande med tangentbord, möss och annan kringutrustning certifierade för det nya operativsystemet.

Microsofts reklam och säljstrategier kommer att vara omåttligt viktigt för Surface, med tanke på Microsofts liten ström tablett aktie och, sitt beslut att tävla mot sina egna OEM, för första gången i detta utrymme. Som jag har bloggat förut, är bolagets utmaning att bevisa det har, en premiumprodukt värd ett högre pris, om den beslutar som väntat, att använda något annat än priset som främsta konkurrensmedel.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick