Microsofts nästa Intune uppdatering för att få fler Windows 10 funktioner

Microsoft börjar rulla ut sin ordinarie månads uppdatering av sin Intune enhetshanteringstjänst.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Denna månads uppdatering har vissa funktioner av potentiellt intresse för Windows 10 användare.

Den nya Intune uppdateringen rulla ut mellan 28 oktober och 6 november inkluderar stöd för en funktion som ännu inte är aktiverad i Windows 10: Enterprise Data Protection. Enterprise Data Protection är en funktion förväntas vara en del av den kommande Windows 10 “Threshold 2” release. EDP ​​isolerar personuppgifter från företags för att förhindra dataläckage. Funktionen förväntas vara tillgängliga för Pro, Enterprise och utbildning versioner av Windows 10.

Den nya Intune uppdatering kommer att tillåta admnistrators att skapa och distribuera konfigurationsreglerna för inställningar Windows 10 EDP, bland annat “en lista över program som ska skyddas av EDP, företagets nätverk platser, skyddsnivå och kryptering med den nya Windows 10 Enterprise dataskydds mall “enligt en 28 oktober inlägg på Intune blogg.

Den kommande Intune uppdatering kommer också att möjliggöra införande och installation av Universal Windows Apps på Windows 10 enheter, sade blogginlägg.

För icke-Windows-enheter, kommer den kommande Intune uppdatering omfatta stöd till en uppdaterad Intune företagsportal app för iOS, vilket ger en “Skicka diagnostisk rapport” -knappen för att skicka återkoppling och diagnostik för IT / supportteam. Den Intune versionen innehåller också för hantering av Android Marshmallow (Android 6.0) enheter.

Intune är Microsofts tjänst för PC hantering, mobil-device management och Apphantering. Microsofts “Nyheter” för Intune sidan är här.

I relaterade Windows 10 hantering nyheter denna vecka, Microsoft tjänstemän redogjorde för företagets planer för att vända System Center Configuration Manager i ett “service”, så att uppdateringar sammanfaller med frekvensen de kommer att hända med Windows 10 själv.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela