Microsoft: Windows 8 på ARM till “inkluderar” vissa Office 15 appar

En annan godbit från Microsofts 9 februari inlägg på “Building Windows 8” blogg har att göra med Microsoft Office.

Det har varit back-och-tillbaka spekulationer om hur Microsoft planerar att göra Office för Windows 8. Blir det en Metro-stil app (som betyder skrivas om för att förlita sig på Windows 8 WinRT runtime)? Eller bara ha en tunnelliknande utseende och känsla?

Dagens inlägg ger en bit av en ledtråd.

Från Windows president Steven Sinofsky senaste blogg episka

WOA (Windows på ARM) innefattar stationära versionerna av nya Microsoft Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Dessa nya Office-program, kodnamnet “Office 15,” har betydligt arkitekten för både beröring och minimerad effektförbrukning / resurs, samtidigt som fullutrustad för konsumenter och ger fullständig dokumentkompatibilitet. WOA stöder Windows-skrivbordet erfarenhet inklusive File Explorer, Internet Explorer 10 för skrivbordet, och de flesta andra inneboende Windows skrivbordsfunktioner-som har betydligt arkitekten för både beröring och minimerad effektförbrukning / resurs.

Så nu vet vi att Microsoft inte gör Office 15 en Metro-stil ansökan. Det kommer att bli ett datorprogram, vilket innebär att det inte kommer att göras om att dra nytta av WinRT. Vi vet fortfarande inte hur mycket de olika Office 15 appar idrotten “Metro” utseende och känsla (även om jag förväntar åtminstone dessa fyra – Word, Excel, PowerPoint och OneNote -. Kommer att se Metro’ish)

Office 15 är närvarande i den tekniska förhandsvisning fasen bland förvalda Microsofts kunder och partners. Microsoft tjänstemän har inte sagt när den slutliga versionen kommer att leverera, men jag har hört före utgången av detta kalenderår.

Min största fråga efter att ha läst dagens inlägg är vad betyder “omfattar” innebär här, när det gäller dessa fyra Office apps som “ingår” i Windows 8? Kommer dessa fyra Office 15 program kommer att levereras på Windows 8 ARM datorer och tabletter? Kommer de att vara gratis? Kommer dessa helt enkelt vara nya versioner av befintliga Office Web Apps – de Webified versioner av Word, Excel, PowerPoint och OneNote som Microsoft erbjuder redan gratis?

Jag har bett om ett klargörande. Inga ord tillbaka ännu.

En mer godbit från dagens inlägg. Microsoft kommer att göra “ett begränsat antal testdatorer” kör ARM tillgänglig för utvecklare och partners runt om i slutet av februari. Dessa kommer att doled som en del av en “sluten, inbjudan endast program.” Enligt inlägget: “Dessa är inte prover eller inslag av kommande datorer, men verktyg för hård- och mjukvaruingenjörer kör WOA specifik hårdvara.

Uppdatering: Microsoft delar inte längre om vad Sinofsky menas med “inkludera” i det här inlägget. Men Sinofsky talade om Ina Fried på AllThingsD att den enda skrivbordsprogram som kommer att tillåtas på skrivbordet i Windows på ARM blir Office 15 och delar av Microsofts operativsystem. Varannan app på WOA måste vara Metro-stil (som betyder WinRT baserade och kommer att distribueras och uppdateras via Windows Store och Windows Update.

Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna

Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker

Processorer, Intel lanserar 7: e generationen processorer för att driva 4K UHD till massorna, processorer, Vision och neurala nät driver efterfrågan på mer kraftfulla marker, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys, hårdvara, AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

AMD slår tillbaka mot Intel dominans med Zen