Microsoft: Vi ska stödja Indiens föreslagna programvara skatt

Mjukvarujätten Microsoft säger att det kommer att följa indiska regeringens beslut bör myndigheterna beslutar att börja beskatta inkomster från försäljningen av paketerad programvara i landet.

Just nu är Microsoft bara utvärdera och analysera dessa saker och vi har inte en bestämd uppfattning om det “Sanket Akerkar, vd för Microsoft Indien, berättade de ekonomiska tiderna måndag.” Men i slutet av dagen, skatt är lagen i det land och det är i vår avsikt att vi kommer att följa lagen i landet.

När kontaktad, en Microsoft talesman berättade webbplatsen Asien som Indien – bör fortsätta med skatten – skulle inte vara det första landet där intäkter från säljarens mjukvaruförsäljning beskattas, men han gav inga ytterligare detaljer.

Frågade hur nära förestående beslut kan påverka mjukvaran bolagets intäktssiffror i Indien och Asien-Stillahavsområdet, svarade han att som Indiens IT-industrin fortfarande förtydliganden i frågan och dess användbarhet, det var “för tidigt att kommentera ytterligare på frågan” .

Akerkar kommentar var ett svar på den senaste tidens rapporter om att företag som säljer programvara i Indien, till exempel Microsoft, Hewlett-Packard, General Electric, Samsung och Sonata Software, kan få en ytterligare skattebörda efter den indiska regeringen klarskattebestämmelser som avser användning av paketerad programvara.

Han sade att Microsoft fortfarande analysera de exakta konsekvenserna av ändringen, och tillade att det var “viktigt” för programleverantören för att stödja “vad Indiens regering väljer att göra”.

Enligt en tidigare rapport från de ekonomiska tiderna, har flera rättstvister slåss mot skattemyndigheterna som syftar till att skatte inkomster från försäljning av programvara som kungligheter, i avvaktan på i Indien High Court och högsta domstolen. Vissa domstolar hade accepterat skattekrav medan andra vände ned dessa. De flesta hade dock slagit fast att dessa inkomster bör betraktas som affärsresultatet och inte skattepliktig om bolaget hade fast driftställe i Indien, enligt rapporten.

Enligt den indiska engelska dagligen, var frågan tas upp under Indiens 2012 års budget, och den indiska regeringen försökt att avsluta förvirring genom att föreslå en retrospektiv förändring i förklaring av begreppet “royalty” att specifikt inkludera programvara. Denna förändring kommer att tillämpas från 1976 och framåt, och minst 15 företag som står inför skattefordringar i samband med försäljning av programvara kan komma att påverkas, tillade den.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september