Microsoft ups tillåtna Windows 10 Mobile skärmstorlek till nästan nio inches

Microsoft ändrats tyst specifikationerna för enheter som kör sin Windows 10 mobila operativsystem genom upping tillåtna maximal skärmstorlek till i nio inches.

Det är inte klart från Microsofts MSDN sida när företaget gjort denna förändring, som jag såg i en 22 maj rapport från MSPowerUser.com (och är ursprungligen från NokiaPowerUser).

Tills någon gång nyligen, den högsta tillåtna skärmstorlek för Windows 10 mobila enheter var 7,99 inches.

Microsoft också tillåter enheter med skärmar så små som 7 inches för att köra Windows 10 operativsystem för persondatorer. Den tidigare low-end gräns för Windows 10 stationära enheter var 8 inches för de flesta enheter, men tabletter som kör Windows 10 Pro (endast) fick tidigare att vara så liten som 7 inches.

Efter förra årets entusiasm, tabletter nu inför en svalare mottagande från köpare inför en betydligt mer komplex val av formfaktorer.

Förändringen i skärmstorlekar är intressant med tanke på spekulation av några av oss Microsoft tittare att företaget arbetar på någon form av ny Microsoft-märkta Surface mobil enhet, Windows 10 Mobile, som kan debutera nästa år. Antalet nio är också anmärkningsvärt i att Microsoft sade tillbaka i 2014 att det skulle göra Windows 10 fri att OEM bygg tabletter och telefoner med skärmstorlekar i nio inches.

Jag är nyfiken på om Microsoft också planerar att tillåta OEM att köra Windows 10 Mobile på Intel-baserade enheter, går framåt. Förra året, när Microsoft arbetade på Windows 10 Mobile, anges det företag som Windows 10 Mobile skulle fungera på både Intel- och ARM-små tabletter.

För närvarande endast Mobil enhet spec listan i Windows 10 nämner ARM-baserade enheter som stöds för att köra Windows 10 Mobile. Intel tillkännagav nyligen den backa, åtminstone tillfälligt, från marknaden för mobiltelefoner / tablett.

Jag har frågor till Microsoft om dess spec förändringar och kommer att uppdatera detta inlägg med fler detaljer om och när jag hör tillbaka.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela