Microsoft uppdaterar dess fria fjärrskrivbordsprogram för iOS, Mac, Android

Microsoft har uppdaterat sina fria fjärrskrivbordsprogram för iOS, Mac OS X och Android, men fortfarande har ingen fjärrskrivbord program tillgängligt på Windows Phone.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Microsoft har uppdaterat sitt Microsoft Remote Desktop app till version 8.0.5 på iOS den 15 mars, på Mac OS X den 12 mars, och på Android den 16 mars Microsoft introducerade nya, Remote Desktop klienter för iOSand Android höstas. Det översyn också sin Mac OS X fjärrklient på den tiden. Sedan dess har Microsoft gett inkrementella uppdateringar för alla tre klienter.

Remote Desktop tillåter användare att ansluta till fjärr Windows-datorer och komma åt resurser från dessa maskiner,. Remote Desktop har varit en av de mest populära Windows Store apps, bland Windows 8 och Windows RT-användare. De, licenskrav för dessa program är komplexa. Klient-åtkomstlicenser och stödja back-end infrastruktur som krävs för att göra fjärrskrivbord på Windows och icke-Windows-enheter.

På Android innehåller uppdateringen 8.0.5 ett antal buggfixar, plus optimering för fjärr upplevelser på högupplösta skärmar. Appen kräver Android 2.2 eller högre. På Mac OS X, fixerar uppdateringen 8.0.5 ett problem där “Åtkomst nekad” returnerades under Windows-inloggning trots referenser var korrekta. Det fastställs ett antal andra ospecificerade buggar, liksom. Det kräver OS X 10.6.0 eller senare. På iOS lägger uppdateringen 8.0.5 ljudkvalitetsförbättringar, samt ospecificerade buggfixar. Det kräver iOS 6.0 eller senare.

Microsoft tjänstemän har sagt att en Remote Desktop app för Windows Phone kommer, men har inte sagt när. Jag frågade i dag om det fanns någon ny information att dela på det och en talesman sade att det inte var.

Microsoft väntas tillhandahålla ett antal företagsinriktade funktioner för Windows Phone som en del av sin Windows Phone 8.1 release. Men ingen från Microsoft har sagt offentligt om en fjärrskrivbords kapacitet kommer att vara bland de funktioner eller levereras en viss tid efter Windows Phone 8.1 är kommersiellt tillgängliga.

Microsoft har uppdaterat sin Windows-klientversionen av sin Remote Desktop app förra året för att stödja Windows 8.1.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys