Microsoft sträcker åter stöd för Windows 7 8,1 Skylake-baserade enheter

Microsoft tar ytterligare ett steg för att ändra sin cut-off stöd datum för Intel Skylake-baserade enheter.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

I stället för att stoppa stödet till Skylake-baserade Windows 7 och 8,1 i juli 2018 – vilket var tidigare än den normala stödbrytdatum för Windows 7 och 8,1 på icke-Skylake enheter – Microsoft kommer nu att till fullo stödja Skylake-baserade enheter fram till slutet av de tidigare angivna stöd slutdatum.

För Windows 7, utökad support slutar den 14 januari 2020. För Windows 8.1, utökad support slutar den 10 januari 2023. (Utökat stöd: den period under vilken användare kommer att få regelbundna säkerhetsuppdateringar från Microsoft gratis.)

I januari i år meddelade Microsoft tjänstemän att de skulle skära av utökat stöd för Windows 7 och 8,1 på Skylake juli 2017. I mars ändrade Microsoft utökat stöd stoppdatum till juli 2018 konstaterar att alla “viktiga” uppdateringar skulle stödjas genom 2020 (för Windows 7) och 2023 (8,1).

Datorer baserade på nya CPU-arkitekturer, inklusive Intels Skylake chips, kommer att kräva Windows 10.

Från och med idag, Microsoft breddas ytterligare kategorin uppdateringar som Windows 7 och 8.x användare får (inte längre “kritisk” bara). Dagens senaste ändring av Skylake stöd slutdatum gäller även Windows Embedded 7, 8 och 8,1 enheter.

Från och med den senaste ändringen, som stöds enheter som kör Skylake – här är listan över datorer som kvalificerar, tillsammans med inbäddade enheter – kommer att få alla tillämpliga säkerhetsuppdateringar för Windows 7 och 8,1 till slutet av stöd datum för varje produkt.

Vad vi vet inte riktigt varför Microsoft gjort den senaste ändringen. Har Intel “fixa” Skylake? Tyckte kunder, särskilt de som vill nedgradera till Windows 7, klagar en hel del? Den officiella ord är: “Denna förändring är utformad för att hjälpa våra kunder att köpa modern hårdvara med tillförsikt, samtidigt som man fortsätter att hantera sina migreringar till Windows 10.

Dagens stöd cut-off förändringar påverkar inte enheter som kommer att använda Intels kommande 7: e generationens Intel Core-(Kabylake) och AMD: s kommande Bristol Ridge processorer. Dessa enheter, som tidigare meddelats, kommer att kräva den senaste versionen av Windows 10.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick