Microsoft skjuter nära-final build av Windows 10 Anniversary Update

Den obevekliga marsch till 2 augusti offentliggörande av Windows 10-årsjubileum Update fortsatt idag med lanseringen av build 14383 till Windows Insider Program Snabb Ring.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Den nya build är tillgänglig för datorer och mobila enheter.

Det mest anmärkningsvärda inslag i den nya versionen är något du kan inte se alls: I tidigare versioner förhandsgranskning visas versionsnumret i det nedre högra hörnet av displayen som en ihållande vattenstämpel. I denna bygga, det är borta. Den andra stora förändringen är också osynlig, påverkar hur Cortana svarar på talinmatning.

Det betyder inte att detta är den slutliga versionen som kommer att släppas i början av nästa månad. I stället följer samma mönster som tidigare versioner, vi kan nog förvänta annan bygga införliva korrigeringar från den aktuella rundan av att testa. Vid en viss punkt, kommer en build att släppas till någon som kör den aktuella grenen av Windows 10 (build 1511) som har valt att delta i nya Release Preview ring i Windows Insider Program.

Därefter räknar inkrementella uppdateringar och buggfixar före offentliga lanseringen.

Versionsfakta för nybyggnation är fyllda med många små buggfixar och några intressanta förändringar.

Om du har sett oregelbunden rörelse från en Bluetooth-mus i en tidigare förhandsgranskning, det finns en fix i denna uppbyggnad. Du hittar också en fix för en minnesläcka med Microsoft Edge som kan orsaka sidor blir svarar när Lastpass förlängning är aktiverad.

På tal om förlängningar, gör denna build det nu möjligt att bläddra tillägg direkt från sitt eget hem i butiken.

“Get tillägg från Store” alternativet leder här.

Denna ändring Cortana beteende är intressant liksom

Den mobila versionen uppgift förbättrar batteriets livslängd och en massa prestandaproblem.

Om du för närvarande kör Windows 10 och vill vara bland de första att köra årsdagen Update kan du registrera dig för Windows Insider Program och deltar i den nya Release Preview ringen.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela