Microsoft sålde tyst sin andel i Caradigm hälsa venture med GE

Under ett antal år, verkade det som om vården var en av de vertikala marknader där Microsoft planerat att spela.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Men det ser ut som Microsofts nuvarande ledning har mycket olika idéer om var och i vilken utsträckning Microsoft bör delta i hälso- och sjukvårdsområdet.

Geekwire rapporterade under helgen att Microsoft har sålt sin 50-procentiga andel i Caradigm (en sammanslagning av “paradigm” och “vård”) till GE Healthcare, dess partner i den satsningen, för en hemlig summa.

GE Healthcare tog full besittning av Caradigm den 1 april, när det förvärvade Microsofts aktier, bekräftade en Microsoft talesman.

Efter de första sex månaderna i existens, är IBM: s Watson enhet för medicinska och biovetenskap vid god hälsa?

Microsoft och GE Healthcare är stolta över de framsteg som Caradigm har gjorts sedan starten 2012, “Microsoft talesman sade.” Detta beslut är förenliga med båda parters affärsstrategier och deras fortsatta engagemang i sjukvården. Microsoft fortsätter att leverera ny teknik och arbeta med partners över hela branschen att ge hälsoorganisationer, samhällen och människor att förbättra vården. Microsoft kommer att fortsätta att arbeta med Caradigm som partner.

Microsoft och GE tillkännagav början planer för Caradign i december 2011. Under 2012, Microsoft och GE Healthcare fick amerikanska myndighetsgodkännande för sin joint venture.

Caradigm är där Microsoft flyttade nästan alla de hundratals människor och handfull produkter som tidigare var en del av sin Health Services Group. (Undantaget var Health service och laget, som förblev en del av Microsoft.)

Bland de Microsoft-teknik Microsoft hade flyttat över till Caradigm var Amalga uppgifter aggregering system för sjukhus, och Sentillion sjukvårdsidentitetshanteringsprodukter. GE bidrar ett par av sina vårdmjukvaruprodukter till den nya satsningen, liksom.

Microsoft köpte Sentillion i december 2010. Amalga baserades på Azyxxi tillgångar Microsoft köpte redan 2006.

Den 28 april meddelade Caradigm det utsett Neal Singh som VD för det helägda Caradigm GE Healthcare affiliate. Singh var en General Manager i Microsofts Dynamics verksamhet i över ett decennium, enligt Caradigm pressmeddelandet och var tidigare Chief Technology Officer i bolaget.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor