Microsoft rullar ut nya tillägg för sin Lync VOIP och meddelandetjänster

Microsoft har lagt till en handfull gratis nedladdningsbara tillägg till dess Lync Server – dess allt-i-ett VOIP / messaging / konferens plattform.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Bland de nyligen levererade uppdateringar i “Lync Antagande och Training Kit” är, IM en Expert: ett socialt nätverk verktyg som hjälper människor att hitta en “expert” i deras företag. Verktyget analyserar frågan att fastställa ämnesområde finner ämnesexperter området i sin användar befolkade expert databas, och vidarebefordrar frågan.

Konversationer Analyzer: ett program som granskar användarnas Lync chatt historia och gäller förtroende regler för att avgöra förekomsten av ord och fraser som har en positiv eller negativ effekt på förtroende, Conversation Översättare: a. Realtid språköversättningstjänst för Lync ögonblick Messaging (IM) konversationer i upp till 35 olika språk, Information Dashboard. ett verktyg som returnerar information om en avsedd kontakt, inklusive dag, datum, lokal tid, väderprognos, och ett nyhetsflöde av artiklar med anknytning till platsen .; flikar konversationer: ett flikar konversationsfönster för att tillåta flera snabbmeddelandekonversationer i ett enda fönster.

Gruppchatt Stress Tool: ett hjälpprogram för att fastställa infrastucture som behövs för att göra gruppchatt.

Lync tillägg kan laddas ner härifrån.

Lync Utbildning och Antagande Kit var ursprungligen avsedd för Lync Server som körs på lokaler, men det har många komponenter som är tillämpliga på både på prem samt Lync Online – Microsoft-värd version av Lync att företaget kommer att lansera senare denna månad som en del av Office 365. de Lync 2010 klient plug-ins (som konversations Översättare, flikar konversationer, Information Dashboard, etc.) arbetar med båda versionerna av Lync, sade Microsoft tjänstemän.

Det är också värt att notera att flera funktioner i Lync tillägg kräver andra servrar, såsom IM-an-Expert program som hämtar information från Sharepoint kompetens och konversations Analyzer som använder konversationshistoriken lagras i Exchange, sade tjänstemän.

De nya tillägg är fria att befintliga Lync kunder och tillgängliga omedelbart.

På tal om intressanta nedladdningsbara tillägg har Microsoft gjort tillgänglig här veckan en Twitter Analytics tillägg för Excel 2010 som låter användare få Twitter statistik i sina kalkylblad.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor