Microsoft Remote Desktop förhandsvisning uppdatering gör Continuum mer intressant

Microsofts Continuum funktion för Windows-telefoner fick bara mer intressant, tack vare en uppdaterad version av företagets Windows Remote Desktop förhandsvisning ansökan.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Version 844 av Remote Desktop Preview, som Microsoft tillkännagav den 12 januari, har nu stöd för Windows 10 Mobile och Continuum för Phone. (Tack vare @WinAppUpdates för heads-up.) Resultatet: Windows-telefoner som kör Windows 10 Mobile kommer att kunna komma åt befintliga Win32 program och använder dem på stora skärmar och tv-apparater som använder Continuum.

Remote Desktop tillåter användare att ansluta till fjärr Windows-datorer och komma åt resurser från dessa maskiner. Men klientåtkomstlicenser och stödja back-end infrastruktur som krävs för att göra fjärrskrivbord på Windows och icke-Windows-enheter.

Fram till nu, Continuum stöd för Windows-telefoner som kör Windows 10 Mobile innebar användare kan få tillgång till endast Universal Windows-plattformen applikationer för användning på stora skärmar. Men med Remote Desktop förhandsgranskning användare kan nu också få tillgång till fullständiga versioner av Office, Wordpad (svimma!) Och andra befintliga Win32 kommersiella och line-of-business applikationer.

Stöd för Azure RemoteApp är fortfarande inte där ännu för Remote Desktop, som Microsoft erkänner i sitt blogginlägg, det är fortfarande på gång. Azure RemoteApp tjänsten, med kodnamnet “Mohoro” tillåter användare att distribuera Windows applikationer i molnet och få tillgång till dem från en mängd olika enheter.

Den uppdaterade Remote Desktop förhandsgranskning app är tillgänglig från Windows 10 Store. Remote Desktop-klienten redan var tillgängliga för Windows Phone 8.1, Windows 8.1, Android, iOS och Mac OSX.

Microsoft tjänstemän har varit pracka Continuum för Windows 10 Telefoner som ett spel växlare. Möjligheten att använda befintliga program med det gör det mer så. Det är värt att nämna igen, dock att för att dra nytta av Continuum på Windows Phone, användare behöver nya telefoner såsom Lumia 950 / 950XL, som befintliga Windows-telefoner, även när uppgraderas till Windows 10 Mobile, kommer inte att stödja denna funktion .

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela