Microsoft platsannonser bekräftar mer om Windows och Windows Phone Blå

Om det finns någon tvekan om att Windows-klienten laget är laser fokuserad på den kommande Blue uppdatering av Windows 8, gör ett nytt Microsoft jobb efter det ännu tydligare.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

En 15 februari post för en utveckling av programvara ingenjör i test på Microsoft Careers plats (till vilken Charon på Ma-config.com varnade mig), nämner “Windows Blue.” Enligt denna bokföring, Core Experience laget i Windows Sustained Engineering (WinSE) är involverad i att göra förbättringar på startsidan, applikationens livscykel, fönster och personalisering. Windows Blue kommer att “bygga på och förbättra” dessa OS komponenter, säger utstationering.

Här är ett utdrag

Vi letar efter en utmärkt, erfaren SDET att gå Core Experience laget i Windows Sustained Engineering (WinSE). Core Experience funktioner är mittpunkten i den nya Windows gränssnittet, som representerar det mesta av vad kunderna röra och se i OS, inklusive: startskärmen, applikationens livscykel, fönster och personalisering. Windows Blue lovar att bygga och förbättra dessa aspekter av OS, förbättra användarvänlighet och den totala användarupplevelsen på enheter och datorer över hela världen.

Blått är kodnamnet för nästa våg av Windows-relaterade uppdateringar av operativsystemet och tjänster, från Microsoft, enligt mina kontakter. Det kommer att finnas en blå uppdatering till Windows 8, Windows Server 2012, Windows Phone 8 och Windows Services som Hotmail och SkyDrive – som alla är tänkt att diska i ungefär samma tidsram, har mina källor sagt. Förra året berättade en tipsaren mig, Microsoft siktade att leverera Windows Blue runt sensommaren 2013.

Blue är inte bara ett fint nytt namn för ett Service Pack. Med Blue, är Microsoft arbetar för att övergå till en snabbare uppdatering takt.

På Windows och Windows Phone fronter är blå förväntas innehålla nya funktioner och även nya programmeringsgränssnitt som syftar till, ta med de olika smaker av Windows närmare varandra, från en app modell / utvecklingsmodell perspektiv. Som sagt, det är inte bara Windows interna som kommer att uppdateras med blått. Som platsannons ovan kontrollerar, kommer uppdateringar användargränssnitt och erfarenhet vara en del av Blue också.

Microsoft tjänstemän har avböjt att kommentera på Blue. Det är okänt vad Microsoft officiellt kommer att namnge blått när den släpps, men det är sannolikt att placeras som en uppdatering till Windows 8, inte en helt ny version av Windows (som en Windows 9), fortsätter jag att höra.

. Förresten, det finns gott om omnämnanden av “blå” på Microsofts karriär webbplats som har ingenting att göra med det kommande Blå wave / refresh “blå länkar”, “blå skärmar” och “vågiga blå linjer” visar alla upp – och har ingenting att göra med den kommande Blue uppdatering.

Uppdatering: @ h0x0d (Walking Katt på Twitter) just hittat en Microsoft jobb hänvisning till Windows Phone Blue också. Här är hans skärmdump av det

Som han påpekar, det finns också en hänvisning till “Excel MX” i det jobbet post. Excel MX är sannolikt en ännu ej levererade, helt touch-optimerade och Metro Style / Windows Store version av Excel – liknande den, OneNote MX och Lync M, X-versioner av två av Microsofts Office-program som är i Windows Store nu.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick