Microsoft OCS SIP en fördel gentemot Cisco?

Vi börjar med att notera Microsoft Business Division ordförande Jeff Raikes ‘anmärkningar i torsdags att Office Communications Server 2007 och Office Communicator-klienten är nu kod komplett.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Löftet om denna kombination är att VOIP, IM, konferenser och närvaro alla kommer att vara under en lösning.

Office Communications Server 2007, i publik beta sedan mars, lovar att ta VoIP-telefoni, snabbmeddelanden, konferens och närvaro under en enda PC-fokuserad tak.

Det är viktigt att ha en enda vy av interna grupper och människor som du arbetar med, och har närvaro vara en del av ett samarbete, oavsett om det är genom text, tal, videokonferenser, “Jay Lendl, vice vd för Microsoft-tjänster på granit Pointe Partners , en Plymouth, Minn.-baserade lösningar, berättar CMP Media Kevin McLaughlin.

Kevin tillägger att under en frågestund med analytiker i torsdags, var Raikes frågade om den utmaning som Cisco på marknaden för VoIP. Raikes svarade att Microsofts mjukvarubaserad lösning erbjuder överlägsen kostnadsbesparingar och bredare funktionalitet.

Kunderna verkligen ser den magiska av programvara i detta fall. De ser att de kommer att få fler funktioner till lägre kostnad än de traditionella metoder i någon av de befintliga aktörerna “, säger Raikes.

En ännu spetsigare perspektiv erbjuds av Amir Sohrabi, vice VD för VoIP specialist MSPX. De fasta samarbetar med Microsoft, Cisco och Avaya.

Kevin skriver att Sohrabi tror att med funktionerna i OCS 2007, Microsoft är bäst positionerat för att göra inbrytningar i marknaden för VoIP.

OCS 2007 använder SIP (Session Initiation Protocol), vilket gör det möjligt att arbeta med olika leverantörer för VoIP interoperabilitet. Cisco, däremot har en sluten, egenutvecklat system, vilket driver upp kostnaden för lösningen “, säger Sohrabi.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor