Microsoft lanserar Apportals att förbättra Apphantering på Windows 8

Microsoft fortsätter att försöka minska Windows 8.x hinder för affärsanvändare.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Dess senaste försök är en ny teknik tänkt att förenkla sättet apps är grupperade, som ligger och distribueras att företaget kallar Windows Apportals.

Här är hur Microsoft tjänstemän beskrivs Apportals i en 11 juli Spring Series blogginlägg

En Windows Apportal är en Windows 8.1 app som kan integrera hela din bransch (LOB) stack till en enda, modernt, beröringsbaserad erfarenhet. Konceptet bakom Apportals är enkel – införa samma kapslade mappstrukturen vanligt i en stationär OS till den moderna mobila OS. Resultatet är en UI upplevelse som gör det möjligt för användaren att borra från startskärmen (bestående av Live Tiles) till en annan mini-startskärmen (bestående av Grid Tiles). Och bäst av allt, eftersom en Apportal är byggd av OS, allt som körs på Windows körs i en Windows Apportal, inklusive Desktop Windows 7 Program, Modern Windows 8 Apps, och webbapplikationer.

Här är en simplier förklaring, artighet av Windows IT Pro Rod Trent.

Trent noteras att det kan vara svårt att hitta appar när de är installerade på Windows 8. Ibland är de fästs på startskärmen. Ibland är de på App skärmen. Och rulla horisontellt, som man gör med Windows 8, snarare än vertikalt, kan göra uppgiften ännu svårare. (Som Trent konstaterar kunde användare enkelt söka efter sina installerade program, men många gör inte det.)

Med Apportals är Microsoft försöker eliminera denna komplexitet. Trent förklarar hur detta kommer att fungera

“Om du har en serie av program i samband med HR-avdelningen kan du gruppera alla dessa program inom ramen för en särskild HR Tile. När en användare kranar HR kakel, en ny startskärmen öppen och visa alla program som är konfigurerade för att visa det . ”

Apportals kommer att användas och uppdateras automatiskt via användarnas Corporate App Store. De kommer att omfatta stöd Desktop Windows 7 program, Windows Store / Metro-stil Windows 8-program och webbapplikationer eller någon kombination därav i en enda Apportal. Företagsanvändare kommer att kunna bygga sina egna Apportals eller förlita sig på Microsoft-partner för att bygga dem på deras vägnar.

Microsoft tjänstemän är i omgångar för att ge mer information om Apportals på Worldwide Partner Conference veckan den 14 juli.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick