Microsoft ger partners Windows XP utfasning marscherar order

Som Microsoft tjänstemän påminde bolagets återförsäljarpartners den 8 juli, det finns bara 273 dagar tills Redmondians släppa alla stöd för Windows XP.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Starta, April 8, 2014, blir det inga fler plåster eller uppdateringar – inklusive säkerhets dem – utfärdas för Windows XP. Detta är trots det faktum att Windows XP fortfarande hade en beräknad 37 procent av alla desktop operativsystem i juni 2013.

Microsoft och dess partners har en hel del arbete att göra mellan nu och då för att försöka få fler företag utanför Windows XP. Under den första dagen av bolagets Worldwide Partner Conference i Houston, tjänstemän påminde återförsäljare och systemintegratörer sina marschorder runt 11 år gamla operativsystemet.

Microsofts början Windows prioriteringar för räkenskapsår 2014 (som inleddes den 1 juli 2013) är att flytta alla verksamheter utanför XP och att bli nummer ett affärs tablett på marknaden, säger Erwin Visser General Manager för Windows Commercial under en breakout session på mässan.

Microsoft och dess partners skulle behöva migrera 586,000 datorer per dag under de kommande 273 dagar för att bli av med alla datorer som kör Windows XP, sade Visser. Microsofts verkliga målet är att få XP bas under 10 procent av den totala Windows installerat bas vid den tiden, sade han.

Visser sade partner att det finns uppskattningsvis $ 32 miljarder tjänsten möjlighet för dem att flytta användare från XP, med tanke på att företagen spenderar i genomsnitt $ 200 per dator för att flytta bort XP till Windows 7 eller Windows 8.

Microsoft gör tillgängliga nya program, erbjudanden, verktyg och partnerskap för att bidra till att uppmuntra fler användare att överge XP, sade Visser. Han noterade att Microsoft kommer att spendera $ 40.000.000 under räkenskapsåret 2014 att fortsätta sina Windows Accelerera Program, som är dess pre-försäljning program för att flytta mer av sina kunder att en “modern miljö.” Som en del av Accelerate, Microsoft betalar en del av sina återförsäljare och integratörspartners för att skapa “proof of concept” Metro-stil program, för att visa kunderna vad som är möjligt om de flyttar till Windows 8.

Microsoft också att utvidga sitt program som heter “Lär Modern”, som riktar sig främst till små / medelstora företag (SMB) användare. Visser sade dessa typer av användare normalt inte tänker två till tre år framåt för stora migreringar. Som ett resultat, många av dessa små och medelstora som fortfarande kan köra Windows XP, behöver partner för att hjälpa dem att inleda en snabb vändning XP migration program.

HP och Microsoft också arbetar tillsammans på ett nytt gemensamt XP migration kampanj. Uppgifter om detta program – som innefattar speciellt prissatta HP ElitePads förladdade med Windows 8 för dem att komma överens för att flytta bort XP till Windows 8, finns på hp.com/goodbyeXP plats.

Microsoft tjänstemän tippad också på partner konferensen annan nytt program som kallas TouchWins, vilket är en ny kanal incitament för presenterade Windows-enheter. Auktoriserade distributörer och återförsäljare som säljer datorer och surfplattor med Windows 8 Pro och beröring kvalificerar sig för ytterligare fördelar, som beskrivs här.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick