Microsoft går allmänheten med mer information på sin Windows 10 utbyggnaden planen

Vi vet att Microsoft kommer att börja rulla ut Windows 10 på onsdag, 29 juli.

Ed Bott

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Men utöver detta uttalande har företaget delat relativt få detaljer om vilka versioner kommer att drabba när, vilka enheter kommer att få det första, och vad uppföljning genom planen är för sitt kommande operativsystem.

Den 2 juli, via ett blogginlägg från Terry Myerson, vice ordförande i den nyligen kombinerade Windows och enheter Group, Microsoft delade några mer detaljer om hur det kommer att leverera Windows 10.

Microsoft närmar sig frisättnings till tillverkning (RTM) och “snart” kommer att få RTM bygga sina OEM, sade Myerson. Efter det kommer Microsoft att ge återförsäljare med RTM bygga så att de kan få OS till individer med nyligen köpt Windows 8.1-enheter. (Bilden inbäddad ovan i det här inlägget är klistermärken som kommer att vara på enheter som har proaktivt testat med Windows 10.)

De fem miljoner Windows Insiders – de som har testat Windows 10 för de senaste månaderna – kommer att få Windows 10 den 29 juli.

Efter det kommer Microsoft levererar Windows 10 i vågor. De som har “reserverade” deras exemplar av Windows 10 kommer att meddelas “när vår kompatibilitet arbete bekräftar du kommer att ha en stor upplevelse, och Windows 10 har laddats ner på datorn,” enligt Myerson.

Om Microsoft bestämmer en användares system är “ännu inte är redo för uppgraderingen,” företaget kommer att ge mer information, såsom kontaktuppgifter så att användarna kan få mer information från app-utvecklare och apparatmakers.

En fråga jag har blivit ombedd mer än någon annan under de senaste veckorna är om Microsoft kommer att släppa Windows 10 i ISO-format. Ingen utanför Redmond vet ännu, men under tiden finns det ett alternativ: Gör dina egna ISO-filer. Här är hur. [Uppdaterad med produktnycklar för Preview bygger 10158 och 10159]

“För de flesta uppgradera oförenligheter, kan du ändå välja att slutföra uppgraderingen, och hitta alternativa kompatibla lösningar i Windows Store Efter uppgradering”, sade Myerson.

Microsoft rapporterar det är att se “full kompatibilitet idag med den stora majoriteten av Windows 8x och Windows 7x system”, säger Myerson. (Här är en checklista som kan hjälpa om du undrar om din nuvarande dator eller surfplatta är Windows 10-klar.)

För de kunder som vill ha Windows 10 Enterprise eller Windows 10 Utbildning kommer tillgänglighet börja på lördag, 1 augusti Ingen av dessa versioner av Windows 10 är tillgängliga under första år gratis marknadsföring, båda kommer att finnas tillgänglig för nedladdning från Microsofts volymlicenser Centrum.

Jag har frågat när MSDN / TechNet och BizSpark användare kommer att kunna få Windows 10, men kan fortfarande inte få någon klarhet i det.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela