Microsoft försöker att frikoppla Windows 8 försäljning från flatlined PC-försäljningen

Mycket data pekar på det faktum att PC-industrin är döende. PC-industrin hoppas att Windows 8 är katalysatorn som behövs för att få fart på marknaden, men det är tydligt att Microsoft är inte så säker på att det kan lita på OEM boj försäljning av sitt nya operativsystem.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Tecken på att PC-industrin är i allvarliga problem finns överallt omkring oss. Ta den senaste Gartner-rapporten som visade att totalt 87,5 miljoner enheter levererades under andra kvartalet 2012, en minskning med 0,1 procent jämfört med samma kvartal 2011.

“Under det andra kvartalet 2012, drabbades PC-marknaden genom sin sjunde kvartalet i rad av platta till ensiffriga tillväxt”, säger Mikako Kitagawa, chefsanalytiker med Gartner.

Problemet är att datorer är bara inte längre sexig i konsumenternas ögon, och även nya klasser av produkter såsom tunna och-ljus ultrabooks har misslyckats med att övertyga köparna att skiljas från sina pengar.

“Konsumenterna är mindre intresserade av utgifterna för datorer eftersom det finns andra tekniska produkter och tjänster, såsom de senaste smartphones och surfplattor som de köper. Detta är mer av en trend i mogen marknad som datorer är mycket mättade på dessa marknader, “sade Ms Kitagawa.

Ett annat problem är att datorer görs för att hålla längre, både i hem och företag, och detta bidrar till den minskade försäljningen.

Medan de stora namn PC OEM hoppas att Windows 8 kommer att återuppliva försäljning – även off-the-record, de flesta är pessimistiska att det kommer att få önskad effekt – Microsoft, verkar det, drar allt för att frikoppla Windows försäljning från nya PC-försäljningen.

Traditionellt sätt som de flesta människor fick sina händer på en ny kopia av Windows var genom att köpa en ny dator. Även Microsoft har alltid erbjudit säljs kopior av Windows, har denna försäljning varit en droppe i havet jämfört med försäljning via OEM-kanaler och försäljning företag. Microsoft gjorde operativsystemet, sedan satt tillbaka och förlitade sig på OEM att göra det hårda arbetet med att sälja det.

Men dessa dagar är borta. Kraften som OEM hade en gång verkar vara minskande, och som lämnar Microsoft i ett läge där den har att plocka upp den slappa och börja sälja.

Först planerar man att erbjuda billiga $ 39.99 uppgraderingar till Windows 8 Pro ganska mycket alla från lanseringen fram till 31 januari, Har 2013. ingen roll om din dator kör Windows XP, Windows Vista eller Windows 7, kan du dra nytta av denna affär. Medan affären är inte lika bra som Apples $ 20 uppgradering, det är fortfarande en mycket bra faktiskt.

Rykten cirkulerar också att Microsoft är redo att släppa detaljhandeln versioner av Windows 8 och erbjuder endast OEM “systembyggare” och uppgradera versioner som dramatiskt skulle förenkla inköps alternativ. Det är också ryktats om att denna omkopplare kommer att åtföljas av ett prisavdrag. Med tanke på att en fullständig version av Windows 7 Home Premium har en $ 199 prislapp och uppgradering enbart kostar $ 119, är detta prisfallet länge sedan.

Det sätt som Microsoft har tagit en skalpell till Windows priser tyder på att företaget är mindre bekymrade över den effekt som detta kommer att ha på sin nedersta raden och mer oroad över långsiktiga effekten att Windows 8 misslyckas, på samma sätt som Vista gjorde, skulle ha på företaget. Microsofts prioritet, tycks det, är att få Windows 8 installerat på så många maskiner så snabbt möjligt som möjligt.

Med tanke på den, enorma paradigmskifte som det nya operativsystemet representerar inte tala om att införa en ny plattform – Metro – att bolaget har att vårda, är Microsoft villig att ta en träff när det gäller intäkter för att få så många ögonglober på det nya operativsystemet som möjligt.

Gartner.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick