Microsoft förlorar “SkyDrive” varumärke fallet i EU

Microsoft har förlorat ett varumärke kamp mot British Sky Broadcasting (BSkyB) vid brittiska High Court i London, vilket kan tvinga mjukvarujättens att byta namn på dess moln lagringstjänst, eller betala böter.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

I ett domstolsbeslut den 28 juni, domare Sarah Asplin fann att Microsoft hade överträtt “Sky” varumärke som ägs av BSkyB med hjälp av “SkyDrive” namn. Som ett resultat, kan mjukvarujättens spärras från att använda marknadsföringsterm för dess konsumenter och företag dokument och fotolagringstjänst i 28 medlemsstaten blocket.

En annan hearing kommer att hållas i sinom tid, vilket gör det möjligt för Microsoft att lägga fram sin sak för att överklaga domen, liksom ett beslut om korrigerande åtgärder som den kommer att behöva uppfylla.

Microsoft sa att det kommer att överklaga beslutet.

BSkyB är fortfarande en av de största betal-TV-kanaler i EU, med en särskilt stark närvaro i Storbritannien Förutom satellit-tv har del News Corp-ägda bolaget även arbetat med att utveckla mobila applikationer och tjänster för datorer och tabletter som utnyttja funktionaliteten hos molnet. Företaget lekte också en egen molnlagringstjänst, som upphörde 2011.

Microsoft har dock lämnat in sin egen genkäromål till dräkten, hävdar att fyra BSkyB varumärken skall ogiltigförklaras baseras på “grund av beskrivande för molnlagringstjänster,” under förutsättning att molntjänster och betal-TV-tjänster är inte svårt att blanda ihop i denna dag och ålder.

Microsofts aktiekurs har nått rekordnivåer trots kritik över Windows 8. Har Wall Street tror slutligen Microsoft budskapet att det inte längre är beroende av Windows?

Medan Microsoft accepterat att det finns en viss likhet mellan BSkyB: s bredbands tillhandahållande och dess moln lagring, enligt domen, domaren hävdade att Microsofts användning av “SkyDrive” var ultimately skadligt för BSkyB: s egna varumärken, och därför utgör en överträdelse.

Domen kommer bara några dagar efter att Microsoft visade upp Windows 8.1, med kodnamnet “Blue”, vid sina Build utvecklare konferensen. Operativsystemet nästa generation kommer, kom med SkyDrive inbyggd, och kommer ut i oktober i år.

Moln lagring företaget fortfarande en populär produkt med konsumenter och företagsanvändare, idrotts mer än 250 miljoner användare världen över.

Under de senaste veckorna, Microsoft lagt till ytterligare funktioner för att ta på sin rival i den utlagda moln e-post och samarbetsutrymme genom, inklusive Google meddelandefunktioner, till Outlook.com och moln lagring tjänst. SkyDrive kommer också som en premie inbetalda lagringstjänst för användare, ytterligare lägga vikt till Microsofts försök att bli en enheter och tjänster.

Detta är inte första gången BSkyB har tagit bilder på produkter med liknande klingande namn. Under 2010 när Skype var enligt uppgift, planerar att samla in pengar för en förestående börsintroduktion, program syftar till att röst och-videosamtal service under liknande omständigheter. Skype vann varumärke i ett antal EU-länder, och fallet misslyckades med att gå någonstans långt.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor