Microsoft för att lösa FoU-enhet i Sydkorea

Microsoft har meddelat att dess forskning och utveckling (R & D) anställda baserade i Sydkorea kommer att upplösas i slutet av nästa månad.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

Enligt The Korea Herald på tisdagen, med hänvisning till en Microsoft Korea tjänsteman beslutade bolagets huvudkontor i slutet av förra året för att basera sin arbetskraft Asien FoU i Peking, och 21 FoU anställda i Seoul beordrades att flytta.

För närvarande har 10 FoU arbetstagare baserade i Seoul kontoret fått order om att arbeta på mjukvarujättens huvudkontor i Redmond, Washington, men positioner för de återstående 11 är fortfarande osäkra. De anställda har möjlighet att arbeta på en annan avdelning i Seoul, eller överföra till företagets stödprogram, såsom karriär rådgivning eller rekrytering.

R & D team var en organisation som var under amerikanska huvudkontor, och det hade också en direkt rapport linje till [Redmond] “Microsoft tjänsteman sade.” Vi tror att det kommer inte att ha någon inverkan på vår verksamhet här eftersom det gjorde inte hör till den koreanska filial i första hand.

FoU arbetskraften i Korea hade varit ansvarig för att lokalisera Microsoft-program, till exempel Microsoft Windows eller Office, fram till år 2000, men började ta på arbetsuppgifter vid tekniskt samarbete och stöd med andra koreanska företag som Redmond högkvarter tog hand om språkaspekten med sin språkpaket.

Microsoft upplösa sin FoU-enhet kommer efter en serie utgångar av globala teknikföretag från Sydkorea. Förra året såg Internet jätte, Yahoo drar sig ur marknaden, att effektivisera sin verksamhet, medan, Motorola Mobility och, HTC, också stänga sina dörrar i Sydkorea av liknande skäl.

Sydkoreanska användare är särskilt kräsna och välja lokala varumärken, på grund av sin förmåga att integrera och samarbeta i ekosystemet, vilket gör det svårt för globala företag att konkurrera på marknaden, enligt branschskådare i en tidigare rapport.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor